Click pentru a te abona

Vești bune pentru liceeni și studenți: granturi anuale de până la 4000 de euro pentru performanță

561 Shares

Liceenii și studenţii cu rezultate deosebite îm procesul de învățământ pot obţine granturi de până la 4.000 de euro pe an. Măsura a fost adoptată în ultima ședință de guvern și își propune încurajarea performanței.

“Acordarea de granturi anuale de până la 4000 de euro pentru susținerea studiilor universitare în cazul absolvenților de liceu care au obținut rezultate bune în timpul procesului de învățământ, la olimpiadele naționale și internaționale, la concursuri initiate pentru a dovedii performanța, este una dintre cele mai apreciate măsuri menite să încurajeze tinerii ce-și doresc să învețe. Programul de granturi de care pot beneficia tinerii absolvenţi de liceu cu rezultate deosebite, devine mai atractiv şi mai uşor de accesat și este încă o modalitate prin care sunt încurajați să se pregătească temeinic și să rămână acasă, în România unde-și pot construi o carieră de succes” a declarat deputatul Radu Anișoara, membru al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera deputaților.

“Grantul pentru tinerii studioși urmărește restrângerea fenomenului masiv de brain-drain, de migrație a inteligenței manifestat tot mai acut în rândul tinerilor, încă din etapa premergătoare pregătirii pentru studiile universitare.

Având în vedere problema exodului de resurse umane, Guvernul României și-a propus punerea în aplicare a mai multor măsuri care să îi convingă pe români să-și pornească și să-și consolideze o carieră în România. Susținerea financiară a tinerilor studioși care obțin performanțe notabile vine ca o completare firească a eforturilor de păstrare în interiorul granițelor a resursei umane de calitate.

Sprijinirea tinerilor și îmbunătățirea calității învățământului sunt obiective principale asumate de Programul de Guvernare iar pentru îndeplinirea acestor deziderate se lucrează atât în Guvern cât și în Parlament” a mai spus deputatul tulcean.

561 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com