Conecteaza-te pe Twitter

Verde la educaţie pentru circulaţie

0 Shares

Din analizele efectuate la nivelul Poliţiei Române privind implicarea minorilor în accidente rutiere a rezultat faptul că în primele 8 luni ale anului 2013, la nivel naţional, s-au înregistrat 204 accidente rutiere în care au fost implicaţi copii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani. În urma acestor accidente a rezultat decesul a 20 copii şi rănirea gravă a altor 189.

Concluzia desprinsă în urma acestor analize este că se impune prevenirea accidentelor rutiere prin intensificarea activităţilor preventiv – educative.

Astfel, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Lidl România au iniţiat proiectul ‘Verde la educaţie pentru circulaţie’, adresat copiilor şi părinţilor, prin care se urmăreşte promovarea unui comportament rutier responsabil.

La 29.09.2013, s-a desfăşurat la nivel naţional, o acţiune în cadrul acestui proiect, acţiune ce a avut loc în parcarea magazinului situat la ieşirea din mun. Tulcea, la care au participat 60 copii de la unităţi şcolare din municipiul Tulcea.

Poliţiştii le-au prezentat copiilor principalele indicatoare de circulaţie şi i-au angrenat într-un concurs pe teme rutiere (privind cunoaşterea regulilor de circulaţie şi a indicatoarelor pe care le întâlnesc pe şosele).

Copiii au fost interesaţi de informaţiile transmise de poliţişti şi au participat cu plăcere la concursul iniţiat de aceştia.

În urma rezultatelor concursului, 25 dintre copii au primit din partea poliţiştilor brăţări reflectorizante cu însemnele campaniei Verde la educaţie pentru circulaţie, 50 au primit legitimaţii de participant la campanie, iar toţi copii prezenţi au primit orare şi flyere cu însemnele campaniei şi sucuri din partea sponsorului campaniei.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.