Conecteaza-te pe Twitter

Vârful de viitură pe Dunăre a ajuns la Tulcea. Pericol de inundații

0 Shares

Drumul Tulcea – Chilia Veche acoperit de ape în anumite zone. Câteva gospodării aproape isolate de ape. Autoritățile pregătite să intervină în orice moment.

Sunt monitorizate non-stop toate digurile de apărare, se lucrează la consolidarea și supraînălțarea unor diguri care ar putea ceda în anumite zone (digul Măcin Smârdan pe care se menține restricția de viteză și de circulație a autovehiculelor de mare tonaj dar și pe DJ 222M Tudor Vladimirescu – Ceatalchioi pe care se transportă bușteni, Smârdan – I.C. Brătianu, Isaccea Ciulineț, Ilgani – Gorgova, Nufăru).

“Am inpectat în fiecare zi împreună cu colegii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) și cu cei de la Apele Române, toate zonele zensibile, toate zonele în care au fost probleme în anii în care ne-am confruntat cu inundații. La Ceatalchioi se lucrează încă pentru supraînălțarea digului de apărare. Utilajele și oamenii rămân cantonate la Pătlăgeanca. S-au mai executat lucrări la Ilganii de jos, la Bălteni. Sunt atent monitorizate digurile de la Pătlăgeanca, Plauru, Sălcioara şi Pardina. Sunt mai multe puncte cunoscute de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ca fiind vulnerabile și pentru care, în mod evedint suntem pregătiți să intervenim în orice moment. Apreciez faptul că deja primarii au luat în serios avertizarea şi se preocupă de starea digurilor iar acolo unde este nevoie intervin cu saci cu pământ şi materiale de impermebilizare a digurilor. Avem o situaţie privind punctele critice, avem tot suportul de la unităţile militarizate din judeţ, am inventariat stocurile de combustibil şi utilajele de intervenţie, sper din toată inima să trecem cu bine peste aceste câteva zile destul de dificile”, ne- a declarat Lucian Simion, prefectul județului Tulcea.

“Avem oameni în teren, am verificat în fiecare zi situația digurilor de apărare în condițiile în care apele Dunării au crescut foarte mult ca urmare a precipitațiilor abundente din țările limitrofe Dunării și suntem pregătiți să facem chiar și evacuări dacă va fi nevoie. Și vorbim aici despre Ilganii de Sus și de Vulturu” a declarat și șeful Inspectoratului județean de Urgență Tulcea, Florin Bașcău.

 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.