Click pentru a te abona

Un român beat și recalcitrant a fost ucis în Franța

0 Shares

Un cetățean român a fost ucis marți seară în localitatea Montgeron, în departamentul francez Essonne la sud de Paris, de un polițist care a tras asupra lui în timpul unui control al actelor de identitate. Alcool, scandal și amenințari cu final dramatic.

Marți seară în jurul orei locale 19:00 (20:00, ora României), trei indivizi „aflați sub influența băuturilor alcoolice și extrem de surescitați”, potrivit Le Figaro, s-au luat la harță și au provocat dezordine și scandal pe o stradă din Montgeron.

Untitled-1

Conform declarațiilor primarului Francois Durovray, poliția locală a fost nevoită să intervină la Moulin de Senlis, o clădire de secol XVI ocupată în mod abuziv de persoane fără domiciliu, acolo unde se aflau și cei trei bărbați recalcitranți în urma consumului de alcool, se arată în edițiile Le Parisien și RTL.

Pentru că scandalul și agresivitatea scandalagiilor s-a amplificat odată cu sosirea poliției locale au fost solicitate forțe de intervenție speciale ( o echipă a poliției naționale).

Confruntați cu violența de care dădeau dovadă cei trei, unul dintre polițiști a folosit  inițial  o armă neletală cu gloanțe din cauciuc. Conflictul a escaladati chiar dacă, într-un târziu doi dintre scandalagii au răspuns somațiilor și „au acceptat să fie percheziționați, însă al treilea a refuzat”.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, el i-a amenințat pe reprezentanții forțelor de ordine și, „cu o sticlă spartă în mână”, s-a îndreptat spre unul dintre polițiști, care se afla căzut la pământ, a menționat o sursă apropiată de anchetă.

În circumstanțe ce rămân încă neelucidate, polițistul a făcut uz de arma de foc din dotare și a tras asupra acestui individ, un român în vârstă de 42 de ani, rezident în Franța care, în pofida intervenției medicale, a decedat pe loc.

Ceilalți doi bărbați au fost reținuți și conduși în arest temporar. A fost sesizată Inspecția generală a poliției naționale iar  prefectura din Essonne a confirmat deschiderea unei anchete judiciare în acest caz, scrie Le Parisien.

Clădirea, o construcție tradițională de secol 16, ce combină elemente arhitecturale neo-gotice cu cele art-nouveau a fost rând pe rând moară tradițională, biserică, azil de orfani și refugiați este  administrată în present de o asociație cu probleme financiare. Clădirea adăpostea 24 de familii, care au ocupat-o ilegal și care trăiau în condiții insalubre.

Primarul localității s-a declarat tulburat de această situație dramatică. „Acest loc (Moulin de Senlis) mă preocupă de când am fost ales (în martie — n.r.). Iar acest fapt divers nu face decât să-mi întărească dorința de a prelua administrarea Moulin de Senlis”, a spus Francois Durovray. (Montgeron, vendredi.Le monument du XVIesiècle, frappé par un arrêté de péril, a été racheté 750 000€. Mais la promesse de vente pourrait tomber à l’eau le 3 juillet). Foto Sebastien Karpp

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.