Conecteaza-te pe Twitter

Tulceanul Vladimir Mănăstireanu a fost numit Președinte interimar al ANSVSA

0 Shares

Vladimir-manastireanu02        Fost subprefect și deputat de Tulcea, Vladimir Mănăstireanu, vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, a preluat interimatul de președinte imediat după demiterea liberalului Mihai Țurcanu de la conducerea Agenției. „Am fost mandatat de către dl ministru al Agriculturii, Daniel Constantin să asigur interimatul ANSVSA în această perioadă şi să fiu unicul comunicator pe problemele tehnice care apar la nivelul ANSVSA-ului şi pe tot ceea ce vreţi să ştiţi despre activitatea ANSVSA”, a afirmat Vladimir Mănăstireanu.

În ultimele două săptămâni am fost zguduiți de informații dintre cele mai teribile dacă ținem cont de faptul că vorbim despre alimentele noastre cele de toate zilele. De la carnea de cal etichetată (sau vandută?!) greșit, la paraziții din macrou, a urmat foarte repede laptele cu aflatoxină, și iată, astăzi vorbim despre carnea de curcan cu reziduuri de antibiotice care ar fi ajuns pe piata din Germania.
Mănăstireanu a declarat că urmează să fie făcute publice rezultatele parţiale ale controlului efectuat după ce a mai fost găsit lapte contaminat cu aflatoxină la încă două centre de colectare locală. El a asigurat consumatorii de faptul că nici 0,1% din cantitatea totală de lapte colectată lunar, de circa 20.000 de tone, nu a fost depistată ca fiind contaminată cu aflatoxină peste limita maximă admisă. Normele europene prevăd limite maxime admise la aflatoxină doar pentru laptele materie primă, nu şi pentru alte produse. Limita admisă de aflatoxină în laptele brut este de 0,05 micrograme pe litru, potrivit reglementărilor europene. Având în vedere faptul că aflatoxinele sunt toxine produse de sporii ciupercilor din genul Aspergillus flavus şi Aspergillus parasiticus, care se dezvoltă în seminţe de oleoginoase, produse secundare de la fabricarea uleiului (şrot, tărâţe) şi cereale, s-a dispus prelevarea de probe din furaje şi transmiterea lor spre analiză.

Astăzi o nouă alertă alimentară a adus numele României în dezbaterea publică din Europa: carne de curcan cu reziduuri de antibiotic ar fi ajuns în Germania de la o fermă din România, drept pentru care a fost trimisă o notificare în acest sens prin Sistemul Rapid de Alertă. Mănăstireanu a precizat că, după primirea alertei, inspectorii sanitar-veterinari au început o anchetă privind carnea de curcan care a plecat la export intracomunitar.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.