Conecteaza-te pe Twitter

Tulcea: Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

0 Shares

Părinţi şi bunici sau străbunici, oameni de vârsta a treia din Tulcea au participat la festivitatea organizată astăzi, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, de autoritățile publice locale și județene și de Episcopia Tulcei . S-au rostit alocuțiuni, s-au ridicat probleme cu care se confruntă oamenii în vârstă în traiul lor de zi cu zi.

Untitled-1

 „Aş fi vrut ca aici, alături de dumneavoastră, să fie şi părinţii mei, dar, din păcate, acest lucru nu mai este posibil. Sunt aici şi am curajul să vă spun că un sfat primit de la un om care a acumulat în viaţă experienţă, blândeţe, înţelepciune, face mult mai mult decât unul dat de o persoană care nu a trecut prin filtrul experienţei de viaţă. Dumneavoastră o aveţi din plin şi noi, cei care ocupăm diverse poziţii, aşa cum îmi place mie să spun, efemere, suntem obligaţi şi, în acelaşi timp, onoraţi, să beneficiem de expertiza şi de înţelepciunea dumneavoastră. Încercăm, atât cât poate fiecare, să stăm alături, să vă sprijinim acţiunile, propunerile care vin, astfel încât dumneavoastră să beneficiaţi de respectul pe care-l meritaţi, de linişte şi, de ce nu, de o viaţă într-o echipă a dumneavoastră, a seniorilor, a senioarelor, care să vă aducă bucuria de care a veţi nevoie şi pe care o meritaţi din plin, la vârsta dumneavoastră.

 Astăzi este momentul în care putem aduce obolul celor care şi-au adus contribuţia de-a lungul timpului, şi sunt mulţi în această sală, la dezvoltarea, la bunul mers al acestui ţinut. Este un moment în care trebuie să-I amintim pe toţi cei care au făcut eforturi pentru noi, sunt oameni în această sală care şi-au lăsat semnificativ amprenta, o amprentă frumoasă, în această comunitate, în acest judeţ. Nu pot decât să transmit toată admiraţia şi tot respectul tuturor celor care sunt aici şi, în egală măsură, celor care nu sunt aici. Dragii mei, să fiţi sănătoşi, sănătoase, să vă dea Dumnezeu linişte sufletească, sănătate, viaţă lungă alături de cei dragi dumneavoastră! La mulţi ani!”, a declarat, cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu.

varstnici-1-(1)În cursul după-amiezii, conducerea Consiliului Județean Tulcea a vizitat bătrânii găzduiți de Căminul Sfântul Nectarie din municipiu .  Evenimentul a debutat cu o slujbă de binecuvântare oficiată de P.S. Visarion, Episcopul Tulcii şi a dus un zâmbet de bucurie şi mulţumire celor 62 de bătrâni care-şi trăiesc bătrâneţile în acest centru.

Oamenii au primit cu bucurie darurile constând în dulciuri și alte alimente împreună cu urările de sănătate oferite de PS Visarion, Episcop al Tulcei și de Președintele Consiliului Judeţean Horia Teodorescu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.