Conecteaza-te pe Twitter

Tulcea votează un Președinte pentru România

0 Shares

 

Tulcea-voteaza

 

ora 20,35: Surpriza acestui tur de scrutin. Se pare că mediul virtual a impus unul dintre candidații cotați cu foarte puține șanse atunci când și-a anunțat candidatura. Este vorba despre Monica Macovei care ar fi obținut un scor cu mult peste așteptări. Internetul este deosebit de important și lucrul acesta nu se va schimba. Dimpotrivă. Va deveni mai important.

ora 18,00 :Aproape jumătate dintre alegătorii cu drept de vot (din ţară) s-au prezentat la urne. Judeţul Tulcea a ramas la…33,8% (68.455 de alegători dintr-un total de 203.361 de alegători tulceni înscriși pe listele electorale permanente). Judeţul Tulcea ocupă… „onorabilul” loc …30 (!)

„La Stuttgart votul a decurs anevoios datorită aglomeraţiei din faţa urnelor; cei care ar fi trebuit să ia o decizie în privinţa organizării au fost depăşiţi de procedura organizatorică(!) …oricum, faţă de altă dată, alegătorii au venit conştienţi de obligativitatea unei schimbări…Nu am observat nicio influenţă politică îinaintea urnelor, cu toată dezinvoltura românilor…fiecare a venit marcat de importanţa votului lui…nu a existat în niciun fel influenţa vreunui om politic…acele persoane care au fost acolo spre a conduce un flux, şi-au facut datoria!…şi cred că încă şi-o fac!” ne-a relatat Nelu Tuca, unul dintre concetăţenii noştri care îşi desfăşoară activitatea de ceva vreme în Germania.”Marea problemă este că dimensionarea grupului de control şi asistenţă a fost făcută în funcţie de precedentele acţiuni de votare. De aceea, nemulţumirile sunt mari, datorită incalificabilei proceduri şi nu datorită lipsei de profesionalism a celor de aici. Noi am făcut front comun cu ei, am încercat să ajutăm dar…procedura nu permite.” Aşadar, „sfânta” noastră birocraţie alambicată şi greu de „descifrat” face victime, oriunde în lume este absolut nevoie să fie aplicată. Poate chiar de astăzi lucrurile încep să se schimbe. De Profundis.

44.252 de tulceni (21,76%) au votat până la ora 14,30. În județ, conform informațiilor noastre, comuna Greci și comuna Jurilovca sunt fruntașe cu peste 27% prezență la urne. Jijileni au mers, deasemenea în număr mare să-și voteze președintele: peste 25%.   Orașul Babadag a depășit 23%, orașul Măcin 22% iar Luncavița 21% :“o prezență mai slabă pentru moment, care, sper să crească mai pe seară”(Ilie Ștefan, primarul comunei Luncavița).

Nu s-au înregistrat incidente electorale.

203.361 de alegători tulceni înscriși pe listele electorale permanente își pot exercita dreptul la vot în cele 204 secții de votare amenajate în toate localitățile județului. În municipiul Tulcea sunt așteptați la urne 76.353 de alegători .

Conform raportării Biroului Electoral Judeţean, procentul de prezenţă la urne în primele trei ore ale dimineții este de de 7,95 % ( cca.16 mii),8,12% în mediul rural și 7,72% în mediul urban, un procent care situează județul Tulcea în topul județelor cu o prezență mai mare la vot față de ultimele alegeri (europarlamentare).

Conform unor estimări, prezența la vot în municipiul Tulcea la ora 12 ar fi…de-a dreptul spectaculoasă. Sunt cartiere mari din municipiu în care s-a votat în proporție de 30- 40%. Cu cine votează tulcenii în număr atât de mare ?! Mărturii interesante în scurt timp.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.