Conecteaza-te pe Twitter

Tulcea: Jandarmeria Română la 165 de ani

0 Shares

În anul 1850, Grigore Alexandru Ghica, domnitor al Moldovei, semna „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor jandarmi“. Inspectoratul de Jandarmi Tulcea, cu actuala denumire, funcţionează din aprilie 2005. De atunci, vreme de 165 de ani, jandarmii și – au făcut datoria. Chiar și cu prețul vieții.

Ziua-Jandarmeriei02

În cadrul evenimentelor de vineri, mai mulți jandarmi tulceni au fost înaintați în grad, iar reprezentanții instituțiilor autorităților publice au primit diplome din partea conducerii Inspectoratului Județean de Jandarmi (asigurată, la momentul de față, de locotenent Ion Bordei, împuternicit la comandă).

De asemenea, comandatul unității de la Tulcea a primit, în numele Inspectoratului, diplome de excelență din partea Consiliului Județean Tulcea, a Prefecturii, respectiv a Primăriei Municipiului Tulcea.

„Jandarmii au un rol esenţial în ceea ce priveşte asigurarea ordinii publice, iar pentru climatul de linişte care caracterizează acest judeţ tulcenii vă sunt recunoscători. Întreaga dumneavoastră activitate este caracterizată de eficienţă, seriozitate şi promptitudine. Sunteţi un exemplu de implicare activă în viaţa locuitorilor acestui judeţ, iar pentru acest lucru meritaţi toată aprecierea noastră, a celor din administraţia publică“, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Vasile Strat.

La evenimentul de vineri au mai fost invitați: prefectul Marin Bădiță, viceprimarul municipiului, Stere Șacu, șeful Inspectoratului Județean de Poliție, Viorel Oltu, al Poliției Municipiului, Cristian Ladaru, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Florin Bașcău, șeful Direcției Județene de Informații, Cătălin  Țibuleac.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.