Conecteaza-te pe Twitter

Tulcea: Jandarmeria la 166 ani de la înfiinţare

0 Shares

Ca în fiecare an, la început de aprilie, Jandarmeria Română aduce un omagiu istoriei şi înaintaşilor săi, sărbătorind un moment cu semnificaţii aparte de la mijlocul secolului XIX : 3 aprilie 1850, ziua în care Domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat Ofisul de constituire a Jandarmeriei Române.

Untitled-1

Pentru a marca importanţa acestui moment istoric din viaţa armei, jandarmii tulceni au  organizat o serie de manifestări cu caracter festiv:
• în perioada 28 martie – 1 aprilie a.c., Asociaţia Sportivă „Delta” Jandarmi Tulcea, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană Pentru Sport şi Tineret Tulcea, a organizat “CUPA JANDARMERIEI 2016”, întrecere sportivă la atletism, forţă, minifotbal, şah, tenis de masă şi tir.
• duminică, 3 aprilie 2016, ora 11.00, au organizat în Piaţa Tricolorului din municipiul Tulcea, o expoziție cu unele exemplare din tehnica folosită în activitatea specifică

Programul activităţilor planificate a cuprins organizarea unor puncte de informare unde s-au  prezentat : oferta educaţională, tehnica şi armamentul din dotarea structurilor de intervenţie din cadrul Jandarmeriei Romane, autospecialele folosite pe timpul misiunilor specifice. Nu au lipsit câinii de serviciu ai Jandarmeriei tulcene, unele dintre cele mai îndrăgite personaje pentru cei mici.

De asemenea, tot duminică 3 aprilie 2016, începând cu ora 10.00, la sediul unităţii s-a va desfăşurat o adunare festivă la care au participat cadre militare active, dar şi cele aflate în rezervă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.