Iohannis Președintele României

Tu decizi pentru Tulcea! Prioritățile de investiții pe cartiere pentru 2020.

0 Shares

USR Tulcea a depus la Primăria Municipiului Tulcea şi la Consiliul Local un proiect ce cuprinde regulamentul de desfășurare al campaniei “Tu decizi pentru Tulcea!”, acțiune care urmărește implementarea Bugetului Participativ, un instrument prin intermediul căruia tulcenii vor putea decide în mod direct cum se va cheltui un procent de 5% din bugetul de dezvoltare al orașului.

Pentru Tulcea, implementarea acestui proiect ar însemna alinierea la bunele practici deja utilizate în alte oraşe nu doar din Europa, ci şi din România. Din ce în ce mai mulţi locuitori ai municipiului îşi manifestă nemulţumirea faţă de modul în care (nu) se dezvoltă oraşul nostru, iar Bugetul Participativ va stimula creativitatea şi spiritul civic al oamenilor care nu vor să stea deoparte.

Implementarea Bugetului Participativ urmărește identificarea și finanțarea proiectelor de interes local inițiate de cetățeni, care pot trimite propuneri și pot decide prin vot proiectele ce vor fi incluse în bugetul campaniei “Tu decizi pentru Tulcea!” pentru anul 2020, stabilind astfel prioritățile de investiții pe cartiere.

Cu alte cuvinte, mai mult decât consultare cetățenească, Bugetul Participativ presupune și transferul către tulceni a responsabilității decizionale pentru un procent de 5% alocat din bugetul de dezvoltare al orașului, fiind totodată și un instrument de transparentizare.

„Noi sperăm ca acest proiect să fie acceptat şi promovat de primarul Constantin Hogea și de consilierii municipali, pentru că avem încredere că toţi cei menţionaţi îşi doresc să implice mai mult cetăţenii în viaţa şi, până la urmă, dezvoltarea oraşului nostru. Măcar din acest punct de vedere, prin implementarea bugetului praticipativ avem şansa ca orașul nostru să se alinieze altor orașe precum București, Cluj, Oradea, unde iniţiativa este funcțională şi susţinută de toate forţele politice”, a spus Bogdan Negrea, preşedintele USR Tulcea./cp/usr tulcea/

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.