Click pentru a te abona

„Tinerii dezbat”: olimpiadă națională de argumentare, dezbatere și gândire critică

0 Shares

*TINERII DEZBAT este o olimpiadă a înțelegerii și promovării valorilor democratice prin dezbateri argumentate, un exercițiu al unei atitudini deschise către diferențe sociale, etnice și de gen*TINERII DEZBAT este locul în care putem crește avocații, politicienii, intelectualii și cetățenii de mâine 

03

Competiția națională de dezbateri academice ”Tinerii Dezbat”, ajunsă la a VIII-a ediție în acest an, devine olimpiadă națională de argumentare, dezbatere și gândire critică.

În 27 și 28 mai 2017, la Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret” se desfășoară etapa județeană a olimpiadei, prilej cu care 48 de liceeni din municipiul și județul Tulcea vor dezbat  teme/moțiuni importante pentru gradul de înțelegere al problematici complexe cu care se confruntă societatea modernă:

– pentru secțiunea avansați:

1. Acest parlament ar reduce vârsta de vot la 16 ani.

2. Protejarea mediului înconjurător e mai importantă decât dezvoltarea economică.

– pentru secțiunea începători:

1. Acest parlament crede că introducerea măsurilor de toleranță zero pentru acte de violență în școli ar duce la reducerea acestora.

2. Acest parlament crede că rețelele de socializare ar trebui să nu fie accesibile minorilor sub 13 ani.

În cadrul celor două zile, după un program intens, 16 echipe  formate din câte 3 elevi desfășoară meciuri de dezbatere și argumentare jurizate de profesorii coordonatori, în calitate de arbitrii.

În urma etapei județene, echipele de pe primul loc, de la fiecare secțiune, vor participa în finala naţională, găzduită anul acesta de judeţul Neamț, la Piatra-Neamț, în perioada 10-15 iulie a.c.

Temele pe care elevii dezbat, atât în perioada de pregătire, cât și la competițiile regionale și competiția națională sunt alese de comun acord de către parteneri și sunt de regulă din sfera drepturilor minorităților, a libertăților civile, a valorilor democratice.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.