Conecteaza-te pe Twitter

Theresa May: „Marea Britanie se va asigura că va primi atribuţii de control asupra libertăţii de mişcare în negocierile cu UE”

*Theresa May,premierul britanic, a declarat joi la Paris că guvernul său „își va asuma” promisiunile referitoare la controlul liberei circulații între Uniunea Europeană și Marea Britanie, scrie AFP.

Untitled-1

„Mesajul dat de poporul britanic” votând pentru Brexit este „foarte clar”: „Trebuie să introducem un anumit control al libertății de circulație a cetățenilor europeni spre Marea Britanie”, a declarat prim-ministrul într-o conferință de presă organizată în comun cu președintele francez, François Hollande. „Guvernul britanic trebuie să își respecte promisiunile și își va respecta promisiunile în legătură cu acest subiect”, a subliniat Theresa May.

Pentru partea franceză, prioritatea constă în organizarea „cât mai rapid posibil” a negocierilor de ieşire a Regatului Unit din UE.
„Pentru Hollande, există în mod manifest o temere de o contagiune de Brexit în Franţa”, a estimat expertul britanic, adăugând: „El o va face să înţeleagă pe Theresa May că ea nu poate întârzia aceasta pe termen nedefinit sau să se aştepte la mari cadouri din partea Franţei pentru că Hollande trebuie să se gândească la politica internă şi va dori să evite încurajarea altora”.

Premierul britanic Theresa May efectuează, zilele acestea, o vizită oficială în Germania şi Franţa, acestea fiind primele sale deplasări în străinătate după preluarea funcţiei, în cursul cărora urmează să contureze calendarul Brexit, relatează France Presse.
Theresa May „încearcă să stabilească relaţii de lucru solide” cu doi dintre cei mai importanţi parteneri ai săi şi să explice pentru ce guvernul său „are nevoie de timp” înainte de a deschide negocierile de separare de Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.
„Sunt hotărâtă ca Regatul Unit să facă din ieşirea din UE un succes şi de aceea am decis să mă duc la Berlin şi Paris imediat după ce mi-am preluat atribuţiile”, a indicat într-un comunicat noul prim ministru.

Potrivit Ninei Schick, directoarea Departamentului de comunicare a cercului de reflexie Open Europe, „Parisul şi Berlinul sunt destul de divizate faţă de ceea trebuie să fie viitorul UE”.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.