Conecteaza-te pe Twitter

Țeapă de zbor cu low cost. Cum cred românii că sun păcăliţi chiar de unii dintre conaționali.

0 Shares

Sunt înșelați adeseori de tot felul de oferte care mai de care mai atrăgătoare. De cele mai multe ori muncesc de două ori mai mult pentru un minim garantat dintr-o țară europeană cu tradiție democratică. Dar cel mai greu este când un alt român ți-o face în cel mai balcanic mod cu putință. Fie că vrea sau doar întâmplarea, nenorocul, neșansa sunt de vină. Primim la redacție:

FlyRomania

“Eu vin în țară de trei ori pe an. Îmi cumpăr bilete din timp ca să economisesc, evident. Așa am făcut și în martie, anul acesta. Aflând că o companie (Fly Romania) are zboruri până la Tulcea mi-am cumpărat trei bilete/dus pentru data de 18 iulie și alte trei/întors pentru 21 august. Pe 3 iulie, la miezul nopții, deschid căsuța electronică și găsesc un email de la info@flyromania în care mi se spune că zborul din 18 iulie este anulat și că-mi vor returna banii pe bilete. Am reușit să sun la call-center și după o lungă așteptare am reușit să reprogramez zborul pentru următoarea zi, pe 22 iulie. Seara, pe 4 iulie, primesc alt mail în care mi se spune că și acesta este anulat. Disconfortul este maxim și mica noastră vacanță acasa este aproape distrusă! Cu banii de pe trei bilete cumpărate în martie, acum nu-mi mai pot cumpăra decât unul. Și acela dacă mai adaug niște bani.În martie mi-aș fi putut cumpăra nu cu 185 cât am plătit la Fly Romania, ci cu 300 de euro trei bilete. Acum trebuie să scot din buzunar mai mult de 600 de euro. Cine mă despăgubește? Suntem mulți cei care am luat țeapă cu această companie! De opt ani zbor de trei ori pe an spre România cu low cost și nu am avut nici cel mai mic neajuns. Că au fost companii italiene, irlandeze, maghiare, toate au fost corecte. Dar iată că ne-a venit de hac o companie românească. Eu cred că Tender a vrut un împrumut fără dobândă. Și l-a avut! 185 de euro de la mine, alți bani de la alții…Patru luni mi-a folosit banii. Eu am rămas cu paguba, el cu banii pe care i-a făcut utilizând banii noștri. Nu e asta înșelătorie? Deschizi companie aeriană dar nu îți faci publicitate în străinătate? Un banner în Tulcea nu înseamnă publicitate. Vă rog, faceți o anchetă, vedeți ce se întâmplă…” ne spun oamenii care s-au bucurat când am anunțat faptul că o mare companie aeriană, Fly Romania, va opera zboruri cu un cost economic pe Aeroportul Internațional Delta Dunării (http://www.dobrogeanews.ro/?p=2605).

„Unul dintre motivele pentru care am ales Tulcea pentru aceste curse este cel uman, al oamenilor de aici. Mă refer la deschiderea pe care am găsit-o la cei care gestionează destinele acestui județ și care sunt interesați să dezvolte zona, să realizeze proiecte importante. Bineînțeles că există și un potențial de pasageri, eu îmi propun să transform aceste curse într-o afacere profitabilă“, spunea atunci Ovidiu Tender prezent la festivitatea de inaugurare a acestei noi oportunități pentru județul Tulcea.

“Vrei să evadezi în Deltă? Vineri (18 mai a.c.) am deschis oficial ruta București-Tulcea”. “Am tăiat panglica și la Genova (19 mai). Mulțumim pentru că zburați cu Fly Romania !” “Dor de ducă? Hai cu noi în minunata Italie! La un click distanţă poţi rezerva bilete de avion Bucuresti-Palermo, Bucuresti- Verona, Timisoara-Verona, Tulcea- Bergamo! Prețuri începând de la 29,90 euro/bilet! (20 iunie)” sunt mesajele îmbietoare pe care le lansează compania în timp ce oamenii întâmpină tot mai multe probleme cu zborul pe care-l au de făcut spre…România.

„Dor de ducă? Hai cu noi în minunata Italie!”… Tocmai mi s-a anulat al 3-lea bilet în 6 săptămâni. Când am avut un incident de anulare cu Blue Air („faimosul” nor vulcanic) şi nu s-a putut ateriza la Bucuresti timp de cateva zile), banii au fost returnati în 24h. De la minunata companie Fly Romania (oare chiar există?!?) nu am primit de 6 săptămâni nici un ban. Întreb și eu ca tot omul simplu: nu există niciun avocat printre noi, cei țepuiți? Nu se poate face nimic? Daca vom completa o plangere… exista șanse de a se petrece ceva în favoarea noastră? Nu e vorba de sume mari însă… este vorba de principiu + program făcut praf, apoi este vorba, totuși, de bani: a trebuit, de fiecare dată, să iau alte bilete de la concurență: fiind vorba de un termen scurt, prețurile au fost pe măsură (…) Pe siteurile aeroporturilor unde ar trebui să zboare, această companie nu apare. Nici pe Otopeni nu figurează. Această companie este un mister. Am un prieten care lucrează la Aeroport Otopeni și îmi spune mereu că primesc de la ei printr un simplu mail cu 5-6 ore înainte ca zborul nu se mai ține. Imaginați-vă cât se dă peste cap coordonarea decolărilor. Până la urmă tot la faliment ajung, dar nu vor recunoaște asta niciodată. Până atunci își bat joc de oameni…Iar cel mai rău este faptul că bilete se vând”. “Aveam un zbor pe 25/07 Bergamo-Tulcea! Ieri am primit email in care mi s-a spus ca este anulat! Unica solutie este rambursarea sumei platite deoarece in luna asta nu mai exista nici un zbor! In Romania se zvoneste ca aeroportul din Tulcea este inchis. Compania asta daca asa se poate numi este o fantoma. Oricum banii ar trebui sa ajunga (daca ajung) in 7-14 zile pentru ca in acest moment cica suntem prea multi care cer restituirea banilor dar pentru decolarea avionului suntem prea putini. Banii nostri s-au dus direct in buzunarul lui nea Ovidiu Tender care acum isi petrece vacanta in Hawaii sau Dubai”. Sunt multe, foarte multe comentarii, experiențe împărtășite, opinii, etc pe rețelele de socializare.

Oamenii fac apel la presă. Fac apel la legislația europeană, la ANPC (Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor) la aeroport și nu în ultimul rând la autoritățile locale. În mod evident , nu Aeroportul este vinovat. Sursele noastre ne-au spus că sunt discuții destul de aprinse între conducerea aeroportului tulcean și operatorul de zbor Fly Romania și că acesta s-ar fi angajat să-și rezolve problemele cât mai repede cu putință. Se pare că nu au nave suficiente pentru a asigura toate contractele încheiate pentru că nu le-au ieșit toate navele din reparații. Este inutil să vă spun că singurul număr de telefon publicat pe site-ul companiei Fly Romania este cel destinat rezervărilor de bilete. Operatorii ne-au sugerat să facem o petiție către companie și apoi să așteptăm să fim contactați.

Așteptăm în continuare opiniile dumneavoastră pentru a le prezenta celor de la compania aeriană Fly Romania, conducerii Aeroportului Internațional Delta Dunării și autorităților locale.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Un Raspuns la Țeapă de zbor cu low cost. Cum cred românii că sun păcăliţi chiar de unii dintre conaționali.

  1. ora exacta 7 martie 2015 at 20:51

    Frumoase cuvinte care trebuie citite si distribuite si altora!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.