Conecteaza-te pe Twitter

Tabără de vară pentru cercetași

0 Shares

Cea de-a şaptea ediţie a ‘Taberei de vară pentru cercetaşi’ începe astăzi, 29 iulie, la Academia Navală ‘Mircea cel Bătrân’ din Constanţa şi se desfăşoară pe parcursul a şapte zile în subunităţi aparţinând Forţelor Navale Române.
Tabăra este organizată de Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale şi Asociaţia de Caritate din Armata României ‘CAMARAZII’, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi cu sprijinul Statului Major al Forţelor Navale.
Desfăşurată sub deviza ‘Fii cel mai bun! Fii la înălţime!’, ediţia din acest an a taberei are ca temă marina militară şi ca obiective însuşirea de către tinerii cercetaşi a unor cunoştinţe de bază despre Armata României, promovarea profesiei militare, prezentarea unor structuri militare, precum şi dezvoltarea şi punerea în valoare a calităţilor fizice, spiritului de competiţie şi de echipă ale tinerilor participanţi.
Programul taberei cuprinde activităţi interactive prin care tinerilor cercetaşi le vor fi prezentate noţiuni de cercetare navală, procedee de orientare în teren, tehnici de supravieţuire în condiţii de izolare, traversarea unui curs de apă şi alte elemente de tactică militară.
Totodată, tinerii vor participa la întreceri sportive (volei, handbal, fotbal), jocuri marinăreşti şi vor vizita unităţi militare aparţinând Forţelor Navale din judeţele Constanţa şi Tulcea şi obiective turistice din municipiul Constanţa.
Participanţii, 42 de elevi, fete şi băieţi din întreaga ţară au fost selecţionaţi în urma unei competiţii naţionale, desfăşurate on-line pe web-site-ul www.mapn.ro/tabara, în perioada 24 mai – 23 iunie 2013.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.