Click pentru a te abona

Sunt zone de plajă neamenajată pe cordonul litoral unde s-ar putea desfășura activități turistice

15 Shares

Pentru asigurarea protecţiei şi conservării unor zone de habitat natural şi a diversităţii biologice specifice, precum şi pentru valorificarea resurselor naturale disponibile, potrivit cerinţelor de consum ale populaţiilor locale şi în limitele potenţialului biologic natural de regenerare a acestor resurse, Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.82/1993 a Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării ” are în vedere delimitarea mai multor zone cu regim diferenţiat de protecţie ecologică printre care se vor regăsi acele zone de cruțare piscicolă despre care am vorbit dar și zone maritime care delimitează plajele sălbatice, neamenajate pe cordonul litoral.

I .N.C.D.D.D. a realizat, recent, un studiu cu privire la plajele din R.B.D.D. având drept beneficiar ARBDD. Rezultatele punctuale ale raportului ,,Studiu de evaluare a zonelor de litoral Corbu, Vadu, Portita, Sf. Gheorghe și Sulina în vederea reglementării activităților turistice în raport cu protecția speciilor și habitatelor costiere”, constau în hărți de distribuție a stării de conservare și măsuri specific de conservare a speciilor și habitatelor identificate precum și hărți cu zonele de plajă neamenajată în care se pot desfășura activități turistice și reglementări privind activitatea de turism în zona cordonului litoral.


Pentru utilizatorii de telefon mobil, activati varianta „desktop” pentru a putea vizualiza clipul video.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.