Conecteaza-te pe Twitter

Statul Major al Forțelor Navale: 24 Ianuarie, Ziua Unirii

0 Shares

Forțele Navale Române vor organiza ceremonii militare și religioase, marți, 24 ianuarie, dedicate împlinirii a 158 de ani de la înfăptuirea Zilei Unirii Principatelor Române în Constanța, Mangalia, Tulcea și Brăila, conform următorului program:

Constanța, ora 11.00, în Piața ‘Ovidiu’

Mangalia, ora 10.00, la Complexul monumental din Piața Republicii;

Brăila, ora 11.00, în Piața Independenței la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza;

Untitled-1

Tulcea, ora 10.00, în Piața Tricolorului.

*primirea oficialităților și prezentarea onorului *salutul drapelului de luptă și intonarea imnului de stat *oficierea serviciului religios *alocuțiuni ale oficialităților locale *defluirea gărzii de onoare și a gărzii portdrapel *hora unirii

*Consiliul Judetean Tulcea, Primaria Municipiului Tulcea si Ansamblul Artistic „Baladele Deltei”  organizează în ziua de marți , 24 Ianuarie 2017  , începând cu ora 11:00 la Teatrul „Jean Bart”, un spectacol artistic dedicat celor 158 de ani de la UNIREA PRINCIPATELOR UNITE.  „ Uniți în cuget și-n simțiri”, așa se intitulează spectacolul la care participă Aurel Tamaș și grupul instrumental Bandașii de la Cluj , Gelu Voicu , Călin Brăteanu .  Cele trei provincii, Moldova, Ardealul și Țara Românească, care acum 158 de ani au format România, vor fi sărbătorite și de Ansamblul Artistic „Baladele Deltei”, Ansamblul de copii ” Dorulețul”  , grupul Coral ” Cantus Libera” .

Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire, a avut loc la 24 ianuarie 1859, prin dubla alegere a colonelului Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Principatelor Unite ale Moldovei și Țării Românești. Acesta a fost actul de constituire al Statului Național Unitar Român modern, care a generat în perioada următoare transformarea și modernizarea profundă a principalelor instituții publice românești. În anul 1860, prin unirea Flotilelor Moldovei și țării Românești, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a pus bazele creării Marinei Militare Române moderne, având ca misiune principală garantarea autonomiei și securității la granița fluvială a noului stat. Ulterior, după câștigarea independenței și revenirea Dobrogei la patria mamă, în anul 1878, România a devenit un stat cu ieșire la Oceanul Planetar, iar Marina Militară Română a cunoscut o dezvoltare rapidă a segmentului său maritim.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.