Conecteaza-te pe Twitter

Somovean prins cu sturion braconat

Marți, 25 august a.c., în jurul orei 11.00, un echipaj de jandarmerie și un reprezentant al ARBDD aflați într-o misiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol pe raza Rezervației Biosferei Delta Dunării, au depistat pe canalul ‘Călugăr’ din complexul lacustru Somova — Parcheș, un bărbat care avea asupra sa pește a cărui proveniență nu a putut fi justificată.

Din primele verificări, a reieșit faptul că bărbatul de 49 ani, cu domiciliul în comună Somova, județul Tulcea, transporta cu o ambarcațiune tip lotcă din fibră de sticlă prevăzută cu motor, cantitatea de 63 kg de pește din specia cegă.

Persoanei în cauză i-au fost întocmite acte de constatare pentru:

— ‘Deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, icrelor ori produselor din pește obținute din pescuit’, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64, lit. h), O.U.G. 23/ 2008 actualizată, privind pescuitul și acvacultura, coroborat cu art.5, alin. (1), lit. e), din Ordinul nr. 152/ 2015 al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2015 și art.3, alin. (1), lit. a), din Ordinul nr. 84/ 2012 al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale privind măsurile de refacere și conservare a populațiilor de sturioni din habitatele piscicole naturale și dezvoltarea acvaculturii de sturioni în România;

— ‘Capturarea sau uciderea speciilor de faună sălbatică’, faptă prevăzută și pedepsită de art.52, alin. (1), lit. g), anexa nr.5A din O.U.G. nr. 57 din 20 iunie 2007, privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, actualizată.

Peștele a fost confiscat și predat unei societăți de profil în vederea valorificării conform legii, iar bunurile folosite la săvârșirea faptei au fost indisponibilizate (ambarcațiune tip lotcă din fibră de sticlă, motor ambarcațiune; rezervor carburant).

Actele procedurale întocmite au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea pentru continuarea cercetărilor.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.