Iohannis Președintele României

Simone Tempestini este primul lider al Danube Delta Rally®

0 Shares

Simone Tempestini incepe in forta Danube Delta Rally, trecandu-si in cont primele doua probe speciale ale intrecerii, pentru a se instala la conducerea clasamentului general, cu un avans de 35 de secunde. Coechipierul sau de la Napoca Rally Academy, Florin Tincescu, este insa surpriza debutului de raliu, juniorul clujean fiind al doilea, in fata lui Dan Girtofan. In clasamentul Trofeului European, unde Tincescu nu este inscris, Girtofan ocupa locul secund, urmat de Adrian Raspopa.

Untitled-1

Marele favorit Simone Tempestini a fost de departe cel mai rapid pilot pe primele doua probe ale Danube Delta Rally, clujeanul asigurandu-si deja un avans substantial in fruntea clasamentului general, care masoara mai bine de jumatate de minut. Cele doua probe tehnice, Telita si Cocosu, cu o configuratie virajata si in mare parte alergate in padure au fost pe placul sau, liderul clasamentului CNR Dunlop spunand ca este multumit de setarile masinii si de dictare si ca isi doreste sa isi mareasca avansul, in vederea probelor de sambata. “M-am simtit bine, dictarea a fost buna. Masina merge bine, iar setup-ul pe care l-am facut la shakedown este unul perfect. Am facut si o mica greseala pe speciala a doua, care ne-a costat cateva secunde, dar am mers destul de bine per total si vom incerca sa marim ritmul si sa incheiem ziua cu un avans suficient de mare, pentru ziua de maine” a spus Tempestini, la intrarea in parcul de service dintre cele doua bucle ale zilei.

Florin Tincescu este surpriza debutului de raliu, ocupand pozitia secunda la capatul primelor doua probe speciale. Profitand de o greseala a lui Dan Girtofan, care s-a rasucit pe prima proba, Tincescu are un avans mic in fata brasoveanului, de 1.4 secunde, dar spune ca se va concentra in continuare pe propria evolutie si pe evitarea greselilor.

Adrian Raspopa este liderul categoriei “doua roti motrice”, fiind totodata al treilea in European Rally Trophy, in urma lui Dan Girtofan.

Primele doua probe speciale au adus si trei abandonuri, Romulus Preda fiind primul pilot care s-a retras din concurs, cu probleme tehnice la capatul specialei Telita 1, prima a intrecerii, urmat de Adrian Teslovan, tot cu probleme tehnice si de Mihai Manole, care a iesit in decor, fara urmari insa pentru cei doi membri ai echipajului.

Urmeaza inca o parcurgere pe cele doua probe ale zilei, Telita si Cocosu, dupa 30 de minute de asistenta tehnica, pe Faleza din Tulcea.

Clasament dupa PS2:
1. Simone Tempestini/Marc Banca – Ford Fiesta R5
2. Florin Tincescu/Sergiu Itu – Subaru Impreza +35.3
3. Dan Girtofan/Tudor Marza – Skoda Fabia R5 +36.7
4. Edwin Keleti/Anton Avram – Mitsubishi Lancer Evo X +1:10.4
5. Florin Crisan/Sebastian Itu – Subaru Impreza +1:41.0

Sursa: fras.roSimone Tempestini/Marc Banca – Ford Fiesta R5 – Credit foto: rallyphoto.ro, Attila Szabo

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.