Iohannis Președintele României

Sfântu Gheorghe – Delta Duării, la sărbătoarea a 700 de ani de atestare documentară la Gurile Dunării

0 Shares

Duminică, 6 mai, înainte de programul pregătit de autoritățile publice locale cu prilejul Zilelor Localității Sfântu Gheorghe, eveniment cu însemnătate deosebită pentru comunitatea locală de la gura de vărsare a Dunării, la împlinirea a 700 de ani de la atestare, P.S. Sa Visarion, Episcopul Tulcii, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohială.

‘Vreau să vă urez un călduros ‘La Mulți Ani!’ cu ocazia Zilelor comunei, un eveniment major în viața comunității dumneavoastră, mai ales acum, în Anul Centenarului Marii Uniri, când se împlinesc șapte secole de la atestarea documentară a localității. Astfel de manifestări au menirea de a readuce tulcenii în locurile natale, de a consolida relația dintre consăteni și de a crea o punte de legătură între autoritățile locale și cetățeni.

Este, de asemenea, o oportunitate de promovare a acestei zone, care, dincolo de frumusețile naturale pe care le oferă, aduce un plus de valoare istoriei din Nordul Dobrogei.

Ați reușit, prin munca dumneavoastră, prin ospitalitate și modestie, să deveniți o țintă de sejur pentru turiștii care ne vizitează județul.

Vreau să îl felicit pe domnul primar Valentin Sidorencu pentru eforturile pe care le face pentru bunăstarea locuitorilor din Sfântu Gheorghe și pentru implicarea în astfel de manifestări culturale’, a declarat cu acest prilej managerul public al CJ Tulcea, Vasile Strat.

După ce P.S. Sa Visarion, Episcopul Tulcii, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohială, programul evenimentului a cuprins un concurs de tras la rame, cu startul la kilometrul 8 al Dunării, vizitarea vedetelor fluviale aparținând Divizionului 88 subordonat Comandamentului Flotilei Fluviale ‘Mihail Kogălniceanu’, acostate în miniportul turistic, recitaluri ale corurilor Veselka din Caraorman, Perva Zora din Sulina, Rebalca din Crișan și Ciorne More din Sfântu Gheorghe, recitaluri de cântece și poezie ucraineană, susținut de elevii școlii gimnaziale din localitate, concerte și un foc de artificii.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.