Click pentru a te abona

Senatul a adoptat Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.82/1993 a Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării ”

519 Shares

“Senatul României a adoptat, luni, 4 Martie 2019, Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.82/1993 a Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării ”, proiect care prevede mai multe reglementări privind  conservarea habitatului natural al Deltei Dunării şi, implicit, a resurselor sale. Mulțumesc tuturor parlamentarilor care-au înțeles importanța acestui proiect de lege inițiat după consultarea publică, conform studiilor de referință realizate de Consiliul Județean Tulcea, de Institul de Cercetare și Dezvoltare Delta Dunării, de specialiștii în domeniu și au votat în consecință” a declarat deputatul tulcean Simion Lucian Eduard, vicepreședinte al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților.

“Reamintesc faptul că propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr.82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei <Delta Dunării>, în sensul instituirii unor reglementări în scopul conservării habitatului <Deltei Dunării>, a modului de gestionare a resurselor regenerabile din rezervaţie, precum şi a nivelului de trai al locuitorilor din această zonă”. De asemenea, proiectul prevede „introducerea a două noi zone, zona de cruţare piscicolă necesară pentru protecţia resursei piscicole şi zona marină care precizează diferenţa dintre plajele sălbatice şi plajele neamenajate, ceea ce va duce la o mai bună conservare a rezurselor şi la un management mai performant al celor două zone noi”, iar prin intermediul acestuia,”se stabileşte în mod clar modul în care resursele regenerabile terestre şi acvatice se pot scoate la licitaţie, precum şi faptul că persoanele juridice sau fizice autorizate care au sediul stabil sau domiciliul în Rezervaţie sau în localităţile limitrofe au dreptul de a participa la licitaţie” a mai spus deputatul tulcean, inițiator al acestui proiect de Lege.

I .N.C.D.D.D. a realizat, recent, un studiu cu privire la plajele din R.B.D.D. având drept beneficiar ARBDD. Rezultatele punctuale ale raportului ,,Studiu de evaluare a zonelor de litoral Corbu, Vadu, Portita, Sf. Gheorghe și Sulina în vederea reglementării activităților turistice în raport cu protecția speciilor și habitatelor costiere”, constau în hărți de distribuție a stării de conservare și măsuri specific de conservare a speciilor și habitatelor identificate precum și hărți cu zonele de plajă neamenajată în care se pot desfășura activități turistice și reglementări privind activitatea de turism în zona cordonului litoral.

519 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com