Conecteaza-te pe Twitter

Seminar de educaţie pentru dezvoltare durabilă folosind tehnologia digitală

0 Shares

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), partener în cadrul proiectului NaviNatur „Descoperă şi prezintă durabilitatea de o manieră transnaţională şi prin noi modalităţi: Educaţie pentru o dezvoltare durabilă (ESD) prin rute educaţionale GPS create în cadrul unui program de schimb de elevi între şcoli din România şi Germania”, a găzduit a doua parte a seminarului „Education for Sustainable Development with digital media”, desfăşurat în perioada 14 – 15 martie 2013, prima parte desfăşurându-se la sediul Casei Corpului Didactic din Tulcea.

NaviTurSeminarul a fost un succes, timp de 2 zile, 50 de profesori de la învăţământul preşcolar până la cel preuniversitar, ONG-uri şi alte instituţii, au învăţat despre Educaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi modalităţi pentru implementarea sa în şcoli. Centrul pentru Educaţie de Mediu (SCHUBZ) din Luneburg, Germania a început implementarea proiectului NaviNatur în România prin 2 ateliere de lucru desfăşurate în Sighişoara şi Tulcea. Proiectul se derulează încă din anul 2011 iar prin intermediul acestuia au fost posibile organizarea de seminarii, vizite reciproce ale elevilor din şcolile partenere din România şi Germania, şi crearea de tururi educaţionale comune încărcate pe portalul www.navinatur.de. Totodată copiii implicaţi în proiect au avut posibilitatea de a interacţiona, socializa dar şi de a compara habitatele naturale şi speciile întâlnite în Rezervaţiile Biosferei din România şi Germania.

Proiectul este coordonat de Centrul pentru Educaţie de Mediu (SCHUBZ) din Luneburg, Germania, este finanţat de Deutsche Bundesstiftung Umwelt DBU şi implică activităţi în parteneriat cu Universitatea Leuphana Luneburg, Universitatea Bucureşti, Autoritatea Rezervaţiei Biosferei Saxoniei de Jos „Luncile Văii Fluviului Elba” şi Rezervaţia Biosferei Schaalsee. Proiectul se desfăşoară sub patronajul Ministerului Educaţiei şi Culturii din Saxonia de Jos prin Dr. Bernd Althusmann. Şcolile din Germania implicate în proiect sunt: Haupt-und Realschule Salzhausen, Integrierte Gesamtschule Lueneburg, Marion-Doenhoff-Gymnasium Moeln.

Parteneri în proiect din România sunt: Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” Sighişoara, Şcoala Gimnazială Sf. Gheorghe, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Asociaţia Mioritics şi Fundaţia Svasta. Proiectul se bucură de susţinerea: Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Proiectul NaviNatur „Descoperă şi prezintă durabilitatea de o manieră transnaţională şi prin noi modalităţi: Educaţie pentru o dezvoltare durabilă (ESD) prin rute educaţionale GPS create în cadrul unui program de schimb de elevi între şcoli din România şi Germania”, pune accent pe ideea-cheie a educaţiei pentru dezvoltare durabilă cu raportare la situaţia specială dată de şcolile model participante la proiect care vor deveni repere pentru predarea metodologică în România şi Germania. Proiectul se va finaliza în acest an, în luna iunie, când va avea loc “vânătoarea de comori” în localitatea Sfântu Gheorghe (Tulcea) şi când vor fi premiate cele mai bune tururi GPS, create de elevii Şcolii Gimnaziale Sfântu Gheorghe, implicaţi în acest proiect.
La finalul proiectului materialele rezultate vor fi incluse într-un manual conceput pentru iniţierea şi implementarea unor viitoare parteneriate între şcoli Est şi Vest Europene cu accent pe dezvoltarea durabilă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.