Click pentru a te abona

20 mai : Se restricţionează viteza de circulaţie a autovehiculelor pe Digul şosea Măcin – Smîrdan (DN 22, E87)

0 Shares
Alertă !  COD POTOCALIU de inundație pe Dunăre, 17 –  26 mai 2014.
Untitled-1

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, a adoptat Hotărârea nr.9 prin care se restricţionează viteza maximă de circulaţie a autovehiculelor pe Digul şosea Măcin – Smîrdan, având în vedere creşterea debitului fluviului Dunărea ca urmare a precipitaţiilor abundente manifestate în ultima perioadă în zonele situate în amonte.

Începând cu data de 20 mai 2014, se restricţionează viteza maximă de circulaţie a autovehiculelor pe Digul şosea Măcin – Smîrdan (DN 22, E87), după cum urmează:

    40 km/h pentru autocamioane;

    60 km/h pentru autoturisme.

Începând cu aceeaşi dată, A.N.I.F. Tulcea va urmări intrarea în fazele de apărare a digului prin efectuarea citirilor la mira kilometrul 4+000 pe dig şi, împreună cu S.G.A. Tulcea vor efectua supravegherea permanentă a digului în situaţia intrării acestuia în faze.

Tot în cursul zilei de astăzi, începând cu ora 13.00, Prefectul Judeţului Tulcea a avut o întâlnire de lucru cu primarii din unităţile administrativ-teritoriale riverane Dunării şi din Delta Dunării, în cadrul căreia a fost analizată, punctual, situaţia digurilor şi a punctelor critice din fiecare localitate în parte. În calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul a dispus măsurile necesar a fi întreprinse pentru prevenirea şi protejarea populaţiei şi a bunurilor, precum şi pentru prevenirea producerii unor inundaţii la nivelul localităţilor judeţului Tulcea.

Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere (13000 m3/s). Pe tot sectorul, aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în creştere.
Nivelurile se situează peste:
COTELE DE INUNDAŢIE la staţiile hidrometrice: Gruia (700+65) – jud. MH, Calafat (600+90) – jud.DJ,  Bechet (600+100) – jud. DJ,  Corabia (550+65)- jud.OT, Tr.Măgurele (550+70)– jud.TR,  Zimnicea (610+55) – jud. TR, Giurgiu (640) –  GR si Hârsova (610) – jud.CT;
COTELE DE ATENŢIE la staţiile hidrometrice: Oltenita (550+60)-jud.CL, Calarasi (550+15) – jud.CL, Fetesti (565+5)-jud.CT, Cernavoda (500+50)-jud.CT, Vadu Oii  (600)-jud.CT, Braila (560+25)-jud.BR, Isaccea (320+115)– jud.TL si Tulcea (320+25) – jud.TL.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.