Click pentru a te abona

Sărbătoarea Viei și a Vinului „Bucuriile Toamnei” de la Niculițel, dedicată Centenarului Marii Uniri

13 Shares

„Sărbătoarea Viei și a Vinului „Bucuriile Toamnei”,  este cu adevărat una dintre minunile toamnei pentru mulți dintre gospodarii din nordul Dobrogei dar mai ales în podgoriile recunoscute la nivel național și internațional așa după cum este cea de la Niculițel. În toate timputile oamenii au cultivat aici vița de vie, sau bucurat de savoarea și dulceața strugurilor și de vinul păstrat în pivnițele răcoroase de sub case. Tot mai mulți niculițeni au dezvoltat afaceri pe acest segment de piață dar, la sfârșitul toamnei, în fiecare an, oamenii se adună în mijlocul localității, își prezintă cu mândrie recolta, îi îmbie pe ceilalți să deguste din producția proprie și apoi povestesc și se veselesc după buna orânduială a străbunilor.

Această mare sărbătoare a viei și a vinului din județul Tulcea marchează  în fiecare an sfârșitul sezonului agricol printr-o sărbătoare în care toți niculițenii și invitații lor de pretutindeni se bucură de roadele anului. Producerea vinului este o tradiție după cum spuneam de aceea oamenii au inventat tot felul de jocuri și concursuri prin care li se oferă gospodarilor posibilitatea de a-și împărtăși experiența atât pentru vinurile albe și roșii, cât și pentru pelin, un produs specific localității. Sunt rețete diferite, gusturi diferite, arome specifice acestui produs. Copiii sunt antrenați în concursuri care le pune la încercare creativitatea și imaginația, oamenii satului se pregătesc deja pentru iarna care, știu ei, nu este departe.

Sărbătoarea Viei și a Vinului „Bucuriile Toamnei” de la Niculițel a ajuns la cea de-a XV a editie, a fost o ediție dedicată Centenarului Marii Uniri și a împlinirii a 140 de ani de când Dobrogea a revenit la trupul țării, România, la 14 Noiembrie 1878.

Anul acesta niculițenii s-au bucurat alături de frații români din Republica Moldova cu invitați de la Capaclia și Ansamblul de dansatori de la Crihana Veche. A fost o zi cu totul special pentru întreg județul Tulcea, una dintre multele evenimente dedicate celor două mari momente istorice pe care le sărbătorim în această perioadă” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună cu nostalgia omului care a copilărit în aceste locuri de poveste.

13 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com