Conecteaza-te pe Twitter

“Săptămâna altfel”

0 Shares

Evenimentul naţional ‘Săptămâna altfel’ va fi evidenţiat şi la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, în perioada 01-05.04.2013, printr-o serie de acţiuni cu scop educativ, dorindu-se familiarizarea elevilor cu activităţile desfăşurate de instituţie pe anumite domenii distincte şi implicit se va urmări îmbunătăţirea permanentă a colaborării dintre Poliţie, unităţile de învăţământ şi alte instituţii cu atribuţii în domeniu.

În cadrul acestor activităţi vor fi implicate formaţiuni precum Serviciul Cabinet, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciul de Acţiuni Speciale, Serviciul Criminalistic şi structurile de ordine publică şi poliţie rutieră atât din mediul urban cât şi din mediul rural.

De asemenea, în toate acţiunile iniţiate de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea vor fi angrenate ca principali parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Tulcea, în vederea transmiterii unor mesaje adecvate şi cât mai complete publicului ţintă, reprezentat de elevi, cadre didactice şi părinţi.

Tematica prezentată va fi extrem de diversificată începând de la prevenirea absenteismului şi abandonului şcolar, continuând cu creşterea gradului de siguranţă al elevilor prin prevenirea faptelor cu violenţă, dar şi a consumului de etnobotanice şi finalizând cu principalele reguli de circulaţie ce trebuie respectate pe drumurile publice.

Pe lângă prezentările unor situaţii reale din activitatea poliţiştilor tulceni se va încerca stabilirea unui dialog real cu publicul ţintă în vedrea conştientizării de către acesta că este de dorit conduita preventivă indiferent de situaţie în detrimentul măsurilor combative ce pot avea repercursiuni grave asupra devenirii ulterioare ca adult.

Activităţile Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea vor culmina cu desfăşurarea unor activităţi demonstrative în data de 05.04.2013, începând cu ora 10.00 în Piaţa Mircea cel Batrân (Piaţa Civică) din municipiul Tulcea, pe următoarele domenii:

– demonstraţii KATA şi luptă corp la corp ce vor fi prezentate de poliţişti din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale;

– exerciţii de dresaj canin, însoţire poliţist şi demonstraţii de reţinere a infractorilor, realizate de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Tulcea;

– prezentarea laboratorului mobil de criminalistică şi a tehnologiei de cercetare la faţa locului, activitate ce va fi realizate de poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic;

– prezentarea radarului utilizat de către poliţişti din cadrul Serviciului Rutier în activităţile menite să crească siguranţa participanţilor la trafic.

Activităţile desfăşurate cu ocazia acestui eveniment naţional la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea vor încerca să atragă atenţia asupra interesului de colaborare pozitivă între instituţiile implicate, acest fapt fiind orientat exclusiv în beneficiul formării unei generaţii de tineri capabili a se integra armonios în societate.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.