Conecteaza-te pe Twitter

Salariile din sectorul sanitar cresc de la 1 iulie

0 Shares

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, cu unanimitate de voturi, 288 pentru, niciunul contra şi nici o abţinere, proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 70/2014 privind salarizarea personalului din cadrul sistemului public sanitar şi sistemului public de asistenţă socială în anul 2015. După cum v-am anunţat anterior, Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor a dezbătut şi votat un amendament la acest act normativ, care stipulează majorarea salariilor pentru personalul din sistemul public sanitar, cu suma de 190 de lei.

Untitled-1

Până acum, salariaţii din sistemul sanitar care au ajuns anterior la salariul minim brut pe economie nu au putut beneficia de această lege. Legea votată în această săptămână de Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, enunţă că „Prevederile alin. (1) se aplică personalului din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unităţi medico-sociale şi sistemul public de asistenţă socială, astfel încât aceşti salariaţi să beneficieze de o majorare brută de cel puţin 1.200 lei pe an. Ca urmare a creşterii salariului minim brut pe ţară garantat în plată începând cu luna iulie 2015, acestor salariaţi li se aplică diferenţa începând din această dată”. În consecinţă, începând cu 1 iulie a.c. aceşti salariaţi cu salariul minim vor primi salarii majorate, cu majorări de până la 190 de lei, pentru a li se uniformiza veniturile la suma de 1.200 lei lunar.

Legea se va aplica instituţiilor din sistemul public sanitar, respectiv unităţile sanitare publice cu şi fără paturi, centrele de diagnostic şi tratament, centrele medicale, centrele de sănătate, centrele de sănătate multifuncţionale, unităţile specializate de urgenţă şi transport sanitar publice, inclusiv unităţile sanitare aflate în subordinea ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, personalul din cabinetele medicale organizate la nivelul unităţilor penitenciare, personalul din reţeaua de medicină şcolară şi asistenţă medicală comunitară, precum şi alte unităţi sanitare şi medico-sociale publice.

De asemenea, de creşterea salariilor vor beneficia şi lucrătorii din sistemul public de asistenţă socială, respectiv, în conformitate cu prevederile Legii asistenţei sociale nr. 292/2011, instituţiile şi unităţile publice de asistenţă socială care furnizează servicii sociale, serviciile publice de asistenţă socială de la nivelul consiliilor judeţene, sectoarelor municipiului Bucureşti, Consiliului General al Municipiului Bucureşti, municipiilor, oraşelor şi comunelor, precum şi persoanele care asigură serviciile de îngrijire personală la domiciliu, cât şi personalul care asigură consiliere educaţională, socială şi psihologică persoanelor private de libertate aflate în custodia sistemului penitenciar.

Am mai spus în repetate rânduri că Guvernul PSD şi majoritatea parlamentară au grijă şi de creşterea nivelului de trai al românilor, şi că nu e bine să generalizăm anumite aspecte. Această lege demonstrează că nu există un rău absolut în politica românească, iar atunci când există iniţiative pozitive pentru oameni putem asista la o unanimitate firească şi constructivă între toate forţele politice reprezentate în Legislativ. Ca medic, mă bucur enorm pentru adoptarea acestei legi, pentru cadrele sanitare din Tulcea şi din toată ţara, şi sper să fie un prim pas în instaurarea normalităţii în sistemul medical românesc.(Deputat PSD Tulcea, Neviser ZAHARCU)sector sanitar,lege,parlament

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.