Conecteaza-te pe Twitter

“Să păstrăm Delta Dunării curată”

Deținuții tulceni au strâns 150 de saci cu gunoi din Delta Dunării

0 Shares

Sa-pastram-Delta-Dunarii-curata-02     Treizeci de persoane private de libertate, încarcerate în regim semideschis la Penitenciarul Tulcea, au fost voluntari pentru o zi, când, au adunat gunoaiele răspândite peste tot în zona brațului drept al Dunării, în aval de municipiul Tulcea, între Mila marină 37-35. Deținuții, coordonați de agenții ecologi ai Administrației Rezervației Biosferei delta Dunării, au colectat aproape 300 de kilograme de deșeuri menajere (pet-uri, doze de aluminiu, ambalaje de plastic, de hârtie, deșeuri textile). Printr-un comunicat primit la redacție, Guvernatorul administrației Rezervației biosferei delta dunarii, Edward Bratfanof ne informează că : „ARBDD Tulcea promovează,colaborează şi sprijină iniţiativa tuturor instituţiilor şi organizaţiilor în derularea unorasemenea activităţi de igienizare care contribuie atât la menţinerea curăţeniei în zonele naturale cât şi la creşterea gradului de conştientizare privind impactul creat de desfăşurarea unui turism neadecvat în ariile naturale protejate.”

Sa-pastram-Delta-Dunarii-curata-03În toamna anului trecut, ARBDD a lansat campania de informare și conștientizare a populației locale și a turiștilor “Să păstrăm Delta Dunării curată” , îndemn susținut de realitatea tristă a munților de gunoaie care sufocă Paradisul Păsărilor Lumii. Efectele asupra omului sunt directe în cazul depozitării deşeurilor menajere, din cauza conţinutului mare de microorganisme, agenţii patogeni care, prin intermediul apei, aerului şi solului ajung  și în organismul uman.

Primăvara este aproape iar grătarele și week-end-urile în natură sunt plăcerile vinovate ale noastre, ale tuturor, de aceea vă propun să nu uităm săculețul pentru resturile festinului .

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.