Conecteaza-te pe Twitter

S-a deschis oficial sezonul turistic în Delta Dunării

0 Shares

Rovana Plumb-Bratfanov

Voluntari2O campanie de igienizare și ecologizare a zonei strict protejate Sărături Murighiol a marcat debutul sezonului turistic în Delta Dunării. La evenimentul organizat de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a participat Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, Guvernatorul ARBDD, Edward Bratfanov, alți oficiali ai județului Tulcea. A fost prezentat programul de investiții pentru zona strict protejată Sărături Murighiol iar voluntarii Centrului de Informare și Educare în Managementul Deșeurilor din cadrul Primăriei Tulcea au adunat peturi și ambalaje aduse de vânt ori uitate de turiștii care au trecut deja prin zonă. Rovana Plumb și-a exprimat speranța că anul acesta va fi unul profitabil atât pentru oamenii delteicât și pentru turiștii care vor alege să-și petreacă vacanța într-una dintre cele mai frumoase și mai importante rezervații- Delta Dunării. Ministrul a declarat că una dintre prioritățile Guvernului Ponta este Programul Voluntari1Integrat de Dezvoltare a Deltei Dunării și de aceea se lucrează la identificare surselor de finanțare pentru proiecte menite să aducă bunăstare economică în zonă în deplină concordanță cu legislația europeană privind mediul. In acest context, la sfârșitul lunii mai Delta va fi vizitată de responsabilul european privind politicile de piscicultură și acvacultură, Maria Damanaki.

Peste trei mii de turiști români și străini petrec Sărbătorile de Paști în Deltă. De altfel, primăvara este anotimpul preferat de iubitorii de birdwatching pentru că Delta este plină de păsările lumii. Cele mai căutate sunt locațiile de lux, unde, un pachet de cinci zile all-inclusive este de cca. 1000 de euro.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.