Conecteaza-te pe Twitter

Rowmania Delta Triatlon

Rowmania Delta Triathlon face parte din Circuitul Naţional de Triatlon 2013.

0 Shares

Delta-triathlon-02

Rowmania Delta Triathlon este o competiție organizată de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 şi se desfăşoară la Tulcea, duminică, 1 septembrie, în cadrul Festivalului Internaţional al Bărcilor cu Vâsle (30 august – 1 septembrie), ajuns deja la ediţia a treia. Rowmania Delta Triatlon face parte din Circuitul Naţional de Triatlon 2013.
„Mi-e dor de competiţii şi concursuri, niciodată nu mă satur de ele. Şi atunci când nu mai pot să particip în cele oficiale, îmi organizez propriile competiţii. Şi îmi invit şi prietenii. Cu cât mai complexe, cu atât mai bine; cu cât mai mulţi, cu atât mai palpitant. Aşa că vă invit să ne întrecem în alergat, mers pe bicicletă şi înot la triatlonul de la Tulcea. Apoi, dacă mai aveţi suflu, veniţi să vâslim împreună în canotcă, pe lacul Ciuperca, sau să explorăm cu înţelepciune apele Dunării spre Sfântu Gheorghe, şi vă promit că n-am să mă supăr dacă mă întreceţi, deşi nu văd cum s-ar putea întâmpla aşa ceva…”
Ivan Patzaichin, canoist din Mila 23, gazda Triatlonului

Triatlonul constă în parcurgerea succesivă a trei discipline sportive: înot, bicicletă şi alergare, fără oprire.Triatlonul este o competiţie sportivă de masă, o întrecere la care poate participa oricine (orice persoană sănătoasă este capabilă din punct de vedere fizic de parcurgerea distanţelor).

Triatlonul este un sport în continuă ascensiune în România, atât din punct de vedere al popularităţii cât şi al performanţei sportivilor care practică acest sport. În prezent, este practicat de peste 5000 de oameni şi există 15 cluburi afiliate la federaţie şi 200 de sportivi profesionişti.Triatlonul reprezintă mai mult decât mişcare, înseamnă ambiţie, voinţă, curaj, perseverenţă, o provocare cu sine însuşi zi de zi, pasiune şi dorinţă de autodepăşire. Dezvoltă corpul armonios, fără a lăsa consecinţe pe termen lung, elimină monotonia şi asigură o viaţă sănătoasă… e perfect pentru toate vârstele

Triatlonul a devenit disciplină olimpică abia la Jocurile de la Sydney, din anul 2000.

INDIVIDUALE Tulcea:
Copii (8-12 ani) – 150 m înot + 2.7 km ciclism + 500 m alergare
Supersprint (13-15 ani) – 400 m înot + 10 km ciclism + 2.5 km alergare
Sprint – 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare
Olimpic – 1500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare

DE ECHIPĂ Tulcea:
Ştafeta Olimpică – 1500m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare
O echipă poate fi formată din 2 sau 3 persoane.
*O persoană care participă la una din probele individuale poate fi şi parte dintr-o ştafetă (la înot sau înot + ciclism).

Ştafeta În familie Tulcea– 400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare
O echipă poate fi formată din 2-4 persoane (1-2 adulţi şi 1-3 copii).
* Copilul/copii trebuie să parcurgă simultan cu adultul/adulţii cel puţin una dintre probele de înot, ciclism sau alergare (la alegere).

Traseul de bicicletă va începe de la zona de tranzit amplasată pe plaja lacului Ciuperca, de unde se porneşte în forţă pe pista de bicicletă din jurul lacului Ciuperca, ajungeți în strada Lac Ciuperca, virați uşor stânga pe strada Isaccei şi continuați drept până la intersecţia cu Strada Unirii, unde o luați la dreapta.
În scuarul din mijlocul străzii se află unul dintre punctele de alimentare de pe traseu. Cu forţe proaspete continuaţi pe strada Unirii până se vede Piaţa Civică şi statuia ecvestră a lui Mircea cel Bătrân. Aici faceţi dreapta pe strada Babadag, urcare uşoară (cca 1km), traseul continuă drept pînă în punctul de întoarcere. Faceți bucla și continuaţi cu o coborâre pe același traseu, până la sensul giratoriu din intersecția Str. Isaccei cu Str. Lac Ciuperca.

Important – în ultima tură, când ajungeți în sensul giratoriu din intersecția Str. Isaccei cu str. Lac Ciuperca, virați dreapta și continuați traseul pe malul lacului Ciuperca, până ajungeți în zona de tranziție.
Startul probei de alergare se va da din zona de transit, pe malul lacului Ciuperca, se traversează Str. Lac Ciuperca, virați ușor stânga și intrați pe strada Isaccei.
Se aleargă pe strada Isaccei până la intersecția cu Str. Unirii. Faceţi stânga pentru a intra pe Faleză. Alergare pe malul Dunării până în dreptul Casei Sindicatelor,faceți stânga și intrați înapoi pe strada Isaccei, întoarceți la următorul rond în mijlocul căruia se află o ancoră și continuați în buclă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.