Conecteaza-te pe Twitter

Românii trăiesc mai puțin

0 Shares

Ultimul raport OECD Health Data relevă faptul că România se află la finalul clasamentului european privind speranţa de viaţă. Chiar dacă românii trăiesc cu 13 ani mai mult decât în anii ’70, ei au o speranță de viață mai mică decât europenii, cu cca. 5 ani . Pe primul loc în clasament se situează Elveţia cu peste 80 de ani speranţă de viaţă, urmată îndeaproape de Islanda şi Italia. Ţările vecine, Ungaria (73,3 ani) şi Bulgaria (72,8 ani), deşi sunt sub media europeană se situează deasupra României (72,7 ani), iar Lituania (71,1 ani) şi Letonia (70,9)  sunt pe ultimele locuri şi singurele ţari unde speranţa de viaţă este mai mică decât a românilor.

Specialiștii în domeniu cred ca speranţa de viaţă este direct proporţională cu investiţiile în sănătate şi tocmai de aceea poziţia României în acest clasament este lipsită de perspectivă. Cel mai recent raport EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations) arată că, la nivel global, între 40-59% din creşterea speranţei de viaţă pe o perioadă de aproximativ 10 ani se datorează medicamentelor inovatoare şi poate, cel mai important, accesului la aceste medicamente. Lipsa banilor a făcut ca România să amâne la nesfârșit introducerea unor noi terapii în sistemul de compensare sau de gratuitate. Medicamente de ultimă generație, cu un grad mai mare de eficiență  și tolerabilitate pentru bolnavii de cancer, de hepatită, pentru bolnavii cu boli cardiovasculare, sunt în continuare o utopie, oamenii, chiar dacă sunt cotizanți ai sistemului de sănătate din România se descurcă cum pot. Sau se resemnează.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.