Click pentru a te abona

România va lansa Bio-Danubius la BioFach Nurnberg , cel mai mare târg de produse bio din lume

0 Shares

Dacă în anul 2013 România a fost “Țara anului” la BIOFACH NURNBERG, săptămâna viitoare țara noastră va lansa la cel mai mare Târg de produse Bio din lume  “Grupul Bio-Danubius” care a luat naștere vineri, 6 februarie, la Tulcea, în cadrul Strategiei Dunării cu scopul de a susține și promova produsele agriculturii ecologice, turismul și biodiversitatea din această zonă extrem de generoasă a țării.

Untitled-3

Cel mai mare și mai important târg mondial pentru toți producătorii agricoli și alimentari activi în segmentul bio, BIOFACH NURNBERG 2015 se va desfășura în perioada 11 – 14 februarie sub patronajul IFOAM (Federaţia Internaţională a Mişcărilor din Agricultura Ecologică) si BÖLW (Federaţia Germană a Industriei Alimentare Ecologice) ca organizaţie naţională susţinătoare. Astfel, BioFach garantează înalta calitate constantă a produselor expuse prin criterii stricte de admitere.

„Clusterul Bio-Danubius a fost constituit, la Tulcea, la inițiativa Asociației Bio România, împreună cu autorități locale, Institutul de Cercetări Bioalimentare și alte entități interesate de acest proiect și are ca obiective susținerea și promovarea produselor agriculturii ecologice și valorificarea superioară a materiilor prime, precum și susținerea biodiversității. Principalele argumente care au condus la înființarea primului cluster bio, la Tulcea, au fost legate de existența Rezervației Biosferei Deltei Dunării, dar și pentru că de-a lungul timpului a existat concentrarea cea mai mare de producători de agricultură bio din România. De asemenea, Rezervația are standarde de protecția mediului și de utilizare de tehnologii bio superioare față de restul țării”, a precizat Marian Cioceanu pentru Agerpres.

Grupul Bio România continuă inițiativa ITI Delta Dunării, de Proiect pilot cu șanse mari de a atrage fonduri europene importante în parteneriat cu alte asociații similare din statele Uniunii Europene.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.