Click pentru a te abona

România este pregătită să preia Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene

16 Shares

Margaritis Schinas, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat că executivul european nu este îngrijorat cu privire la aptitudinile guvernului de la București și la capacitatea acestuia de a organiza președinția Consiliului UE.

“Aș vrea să subliniez faptul că Margaritis Schinas, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a întărit cu aceste declarații faptul că există încredere în profesionalismul viitoarei președinții românești și în nivelul satisfăcător al aranjamentelor administrative care urmează și că se aşteptă colaborarea  în condițiile în care Guvernul României, toate instituțiile implicate, noi, la nivel parlamentar, cu toții suntem pregătiți pentru această onorantă și extrem de importantă misiune pe care România urmează să o exercite începând cu data de 1 Ianuarie 2019  Președinția Consiliului Uniunii Europene – una dintre cele șapte instituții ale Uniunii.

Aș vrea să reiterez faptul că fiecare detaliu, fiecare modul dintr-un proces complex este deja pregătit, astfel încât țara noastră va reuși să promoveze o imagine pozitivă, de stabilitate și coerență, iar flexibilitatea și perseverența vor fi atributele cel mai mult prezente pe durata acestui exercițiu.

Noi susținem oportunitatea unei vizibilități sporite care va fi cu siguranță exploatată printr-o serie de evenimente internaționale de mare anvergură și suntem pregătiți să ne implicăm ori de câte ori va fi posibil. Acest mandat al României este, în fapt, o oportunitate pentru confirmarea angajamentului României faţă de Uniunea Europeană şi de promovarea valorilor sale,  a consolidării rolului României la nivelul tuturor statelor membre.

De asemenea, reamintesc faptul că  la nivelul Parlamentului există şi o comisie specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019. Așadar, afirmațiile purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene sunt îndreptățite și reflectă starea de facto” a precizat deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Parlamentul României, în cadrul unei declarații de presă.

16 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com