CMF: 41190008 ; Comandat de Partidul Social Democrat - PSD

Reuniunea de la Tulcea: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dunărea de Jos”

CJT01După mai multe runde de discuții desfășurate la Galați și la Brăila autoritățile administative ale județelor Tulcea, Brăila și Galați s-au întâlnit în orașul de la porțile Deltei pentru a finaliza un proiect ce poate reprezenta o avanpremieră a regionalizării României: înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Dunărea de Jos. O entitate care și-a propus în primă fază realizarea unor proiecte deosebit de importante pentru dezvoltarea socio-economică a celor trei județe riverane Dunării: Podul Brăila – Măcin, un proiect care a fost dezbătut  în toate campaniile electorale din ultimii douăzeci de ani dar pentru care nu s-au găsit niciodată  resursele financiare; diminuarea taxei de canal și a celei de pilotaj pe Dunăre; drumul expres Tulcea – Galaţi – Brăila – Vrancea – Focşani – Târgu Secuiesc și nu în ultimul rând, readucerea în actualitate a importanței istorice a celor trei porturi dunărene. “Scopul nostru este scoaterea din anonimat a celor trei județe și integrarea lor în circuitul economic real, complex și absolut necesar” a conchis Președintele Consiliului Judetean Tulcea, Teodorescu Horia completat de Președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, carea a precizat că deși s-a acreditat ideea conform careia  cele mai importante zone sunt dincolo de arcul carpatic, a venit momentul “să schimbăm astfel de idei”. Reprezentanții celor trei unități administrative urmează să prezinte în a doua jumătate a lunii mai prioritățile Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Dunărea de Jos Guvernului României.

“Pe lista celor 10 proiecte USL, prioritate absolută pentru Guvernul USL 2012-2016 este podul de la Măcin de care Dobrogea are nevoie. Împreună vom inaugura acel pod, pentru că vreau să fiţi mai aproape de restul ţării, să existe o infrastructură care să ajute judeţul şi să folosim orice oportunitate pe care o aveţi”, a declarat pe 29 noiembrie 2012 la Tulcea Primul-Ministru Victor Ponta, în timpul lansării candidaţilor USL la alegerile parlamentare.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.