Click pentru a te abona

Reuniunea Comisiilor de politică externă din România și R.S. Vietnam: Cooperare bilaterală la nivel economic, implementarea Convențiilor Muncii

194 Shares

Miercuri, 4 Septembrie a.c., membrii Comisiei pentru politică externă s-au întâlnit cu o delegaţie a Comisiei de politică externă din cadrul Adunării Naționale a R.S. Vietnam, conduse de domnul Nguyen Van Giau, președintele comisiei (cu rang de ministru) aflată în vizită oficială în România. Din partea Comisiei, au participat Gabriel Horia Nasra, vicepresedinte și Mirela Furtuna, secretar.

“Vizita delegației vietnameze coincide cu o mare sărbătoare a poporului vietnamez, drept pentru care doresc să le adresăm felicitări și cele mai bune urări de sănătate și prosperitate cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Socialiste Vietnam(!)

Pe agenda discuțiilor s-au aflat subiecte precum cooperarea bilaterală la nivel politic, la nivel economic şi comercial, coordonarea dintre legislativ și executiv în procesul de negociere a tratatelor sau a memorandumurilor internaționale,experiența României în negocierea, semnarea, respectiv, procesul de implementare a Convențiilor Organizației Internaționale a Muncii (ILO)” a declarat deputatul Mirela Furtună.

“Deasemenea, în contextul interesului crescut al lucrătorilor vietnamezi pentru oportunităţile de muncă din ţara noastră, s-a reiterat faptul că domeniul muncii şi al justiţiei sociale se prefigurează a deveni o arie semnificativă de cooperare bilaterală, autorităţile române fiind foarte implicate în acest sens.

Un bun exemplu în acest sens sunt cei 500 de muncitori vietnamezi care lucrează la șantierul naval Vard din Tulcea și au reușit să se integreze în comunitate, sunt dornici să învețe cât mai multe lucruri, sunt eficienți și prietenoși drept pentru care, le mulțumesc în nume personal și în numele colegilor mei de la Tulcea și-i asigur de tot sprijinul nostru.

Reamintesc faptul că la sfârșitul anului trecut s-a semnat la București Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Muncii și Justiției Sociale (MMJS) din România și Ministerul Muncii, Invalizilor și Afacerilor Sociale (MoLISA) din R.S. Vietnam, prin care cele două țări s-au angajat să promoveze și să dezvolte activități de cooperare în domeniul muncii și protecției sociale, prin schimburi de experiență, bune practici și informații privind legislația muncii, asigurarea respectării drepturilor lucrătorilor, a securității și sănătății la locul de muncă, inclusiv sistemul de pensii și securitate socială ” a mai declarat deputatul Mirela Furtună, secretarul Comisiei de politică externă din Camera Deputaților.

“În timpul discuțiilor am reiterat faptul că Județul Tulcea și Provincia Ben Tre se află în relații de prietenie și cooperare încă din anul 2014. Dat fiind specificul arealului deltaic din județul Tulcea asemănător celui din zona fluviului Mekong, la începutul anului 2014 s-a conturat oportunitatea unei cooperări reciproc avantajoase între Tulcea și Ben Tre și pe aceste coordonate de mediu și biodiversitate.

Astfel, pe 16 octombrie 2014, la Milano, Italia, în cadrul ASEM, a fost semnată Înțelegerea de cooperare între Provincia Ben Tre și Județul Tulcea prin care cele două părți au convenit să coopereze, potrivit nivelului lor actual de dezvoltare, în domenii precum administrația publică locală, mediu, sănătate, cultură, educație, sport, turism și alte domenii de interes general.

În încheiere, aș vrea să mai subliniez faptul că la data de 30 iunie 2019, pe perioada deținerii Președinției Consiliului UE de către România, au fost semnate, la Hanoi, Acordurile de Liber Schimb (FTA) și Protecția Investițiilor (IPA) între UE și Vietnam. Urmează ca, pe parcursul anului, să aibă loc procedurile de ratificare. Acordurile vor crea, pentru părțile semnatare, un cadru economic adecvat identificării de noi oportunități economice, comerciale, investiționale precum și consolidării celor existente” a precizat deputatul Mirela Furtună la finalul întrevederii cu delegația vietnameză la nivelul comisiilor de politică externă din cele două țări.

Oaspeții din RS Vietnam urmează să ajungă și în județul Tulcea unde vor avea întrevederi cu autoritățile publice locale și județene.

194 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com