Conecteaza-te pe Twitter

România, Camera Deputaților: Reuniune de lucru în Franța

0 Shares

În perioada 8-11 martie 2016, la invitaţia domnului deputat Lionnel Luca, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie Franţa – România din Adunarea Naţională,a avut loc vizita la Paris şi în departamentul Alpii Maritimi a unei delegaţii a grupului de prietenie omolog din Camera Deputaţilor, conduse de doamna deputat Simona Bucura-Oprescu (PSD).Din delegaţia parlamentară română au mai făcut partedomnii deputaţi Daniel-Stamate Budurescu (PNL) şi Vasile Gudu (PNL), membri ai grupului de prietenie.

Groupe d' amitie France Roumanie M. Lucas député 09 mars 2016

Vizita a avut loc în contextul dinamicii pozitive şi a legaturilor tradiţionale dezvoltate de-a lungul anilor între România şi Franţa şi a contribuit la extinderea bazei pentru promovarea unui dialog parlamentar bilateral deschis şi constructiv.

Programul vizitei a cuprins convorbiri cu domnul deputat Lionnel Luca, preşedintele Grupului de prietenie Franţa – România din Adunarea Naţională franceză, şi cu membri ai grupului de prietenie, o întâlnire cu E.S. domnul Luca Niculescu, Ambasadorul României la Paris, precum şi o deplasare în circumscripţia domnului deputat Lionnel Luca, unde au fost organizate întâlniri la Primăria din localitatea Villneuve-Loubet, discuţii cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi regionale, precum şi o vizită la parcul tehnologic Sophia Antipolis.

Problematica abordată pe parcursul întrevederilor a vizat aspecte de actualitate aflate atât pe agendele naţionale, cât şi pe cea europeană, precum dialogul politic în cadrul Parteneriatului Strategic, dorinţa de consolidare a acestuia, inclusiv a componentei parlamentare, aderarea României la Spaţiul Schengen, intensificarea cooperării economice, în special la nivelul întreprinderilor mici şi mijlocii, fenomenul migrației şi soluţiile care se impun la nivel european, cooperarea la nivelul FRONTEX, dezvoltarea durabilă şi schimbările climatice, situaţia studenţilor din cele două ţări, etc.

Părţile română şi franceză au evidenţiat prietenia şi tradiţia îndelungate care leagă cele două ţări, concluzionând asupra perspectivelor foarte bune de aprofundare a acestora, în baza intereselor comune şi a fundamentului solid existent.

În acest sens, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu a menţionat rolul important ce revine grupurilor parlamentare de prietenie în promovarea unor proiecte cu relevanţă pentru ambele părţi, a făcut scurte prezentări a scenei politice din România şi, respectiv, a situaţiei economice, aducând în prim plan cadrul general stabil, predictibil şi stimulativ pentru investitori, precum şi poziţia de hub a României în regiune. La solicitarea părţii franceze, doamna deputat Bucura-Oprescu a făcut precizări referitoare la poziţia României şi în dosarele privind migraţia şi schimbările climatice. Totodată, pe parcursul vizitei, s-au conturat mai multe posibilităţi de dezvoltare a legăturilor la nivel local, inclusiv de inițiere de parteneriate și înfrăţiri între diverse localităţi din cele două țări.

Vizita în Franţa a delegaţiei Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză – Adunarea Naţională din Camera Deputaţilor a constituit un bun prilej pentru evidențierea excelentelor relaţii româno-franceze, precum şi disponibilitatea părţilor de a coopera, pe mai departe, în vederea promovării poziţiilor convergente faţă de o serie de subiecte de actualitate din spectrul european.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.