Conecteaza-te pe Twitter

Raid aerian deasupra Dobrogei

0 Shares

Smurd-DobrogeaÎn perioada 24-26 aprilie a.c., Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne execută o serie de misiuni de cercetare aeriană pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, în perspectiva operaţionalizării Punctului de Operare Aeromedicală Constanţa (SMURD Constanţa). Misiunile sunt coordonate de către inspectorul general al I.G.Av., general de brigadă Dorel Grădinaru.

Cu acest prilej, inspectorul general al I.G.Av. va avea discuţii cu autorităţile locale în vederea identificării locurilor adecvate pentru aterizarea elicopterelor SMURD, precum şi pentru a stabili modalităţile şi situaţiile în care se poate solicita acest tip de ajutor.

Activitatea P.O.A. Constanţa se va desfăşura în principal pe raza celor două judeţe menţionate şi are drept obiectiv salvarea pacienţilor aflaţi în stare critică, care necesită o intervenţie rapidă şi de înaltă competenţă.

Punctul de Operare Aeromedicală Constanţa se va alătura astfel celorlalte Puncte aflate în Bucureşti, Iaşi, Tg. Mureş, Arad şi Craiova. În perspectivă, în vederea acoperirii în totalitate a teritoriului naţional şi a scurtării timpului de intervenţie, se are în vedere deschiderea unor noi puncte aeromedicale, la Galaţi şi Zalău.

SMURD foloseşte pentru misiunile de salvare aero-medicale elicopterul uşor multifuncţional Eurocopter EC 135 T2+, aflat in dotarea Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.