Conecteaza-te pe Twitter

PSD sesizează BEJ: Teatru electoral organizat ilegal la Babadag

0 Shares

Comunicat de presă

In ultima de zi de campanie, sute de membri și simpatizanți ai PNL Babadag au fost invitați să participe la un spectacol de teatru gratuit („Mă mut la mama”). Organizația PSD atrage atenția celor care au organizat acest eveniment “de cultură” că ar fi trebuit să lase, cu adevarat, politică la intrarea in Casa de Cultură și să fi urmărit mai cu atenție prevederile legale aplicabile scrutinului din data de 5 iunie. Mesaj al presedintelui PSD Tulcea, Horia Teodorescu In legatura cu “precizările” făcute pe scenă, la finalul spectacolului, de primarul în funcție, vreau si vă informez ca sub nicio formă nu am sesizat instituțiile cu atribuții de control (nu este traba mea!), dar că sunt absolut convins ca primarul insusi, atunci când a emis autorizația pentru această manifestare, a transmis datele și către aceste instituții.

In ceea ce ii privește pe cei care, din cauza “băietilor de la ISU care au venit in control”, nu au mai reușit să între in sală, vreau doar sa vă amintesc ca au trecut abia șapte luni de la cea mai mare tragedie care a lovit Romania postdecembristă, iar amintirea celor care au pierit în timpul unui spectacol (printre care, vă reamintesc, erau și doi tuceni!) nu ar trebui să vă permită să indrăzniti să primiți 400 de persoane intr-o sală de 300 de locuri! In ceea ce privește discuțiile purtate de staff-ul PSD cu unul dintre actori, singura intenție a fost aceea de a-i reaminti dispozitiile legii electorale referitoare la spectacolele oferite populației în perioada de campanie. Am fi crezut, totusi, ca, fiind candidat la Primăria Municipiului Bucuresti, domnul actor este la curent cu toate modificările aduse legislației electorale! Așadar, intrucat conform Legeii 334/2006 privind finanțarea campaniei electorale și a partidelor politice, “nu se pot primi donații in bunuri și nu pot fi acceptate servicii prestate cu titlu gratuit”, iar potrivit ghidului pentru alegerile locale 2016, NU mai sunt premise spectacole, serbări, focuri de artificii, in cursul zilei de sâmbătă am transmis catre Autoritatea Electorală Permanentă și către Biroul Electoral Județean o sesizare privind încălcările prevederilor dispozițiilor legale. Organizația Județeană PSD amintește faptul că Partidul Social Democrat și-a lansat candidații pe data de 21 mai, în cadrul legal, pe parcursul unei ore, în care au fost prezentati toti social democratii care intră in cursa pentru administrația locală din Babadag.

Organizația PSD a județului Tulcea

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.