Conecteaza-te pe Twitter

Protestul Lucrătorilor Poștali

0 Shares

Protest-Posta-Romana-01               Joi, 28 februarie 2013, între orele 11.00 – 13.00, reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România – Filiala Judeţeană Tulcea, au pichetat Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea, în semn de protest faţă de măsurile conducerii Companiei Naţionale Poşta Română de desfiinţare a unor subunităţi poştale din mediul rural şi a unor oficii poştale din Municipiul Tulcea, dar şi faţă de disponibilizările de personal, salariile mici şi condiţiile grele de lucru.

Revendicările sindicaliştilor au fost prezentate atât în stradă, cât şi în sala de şedinţe a Prefecturii Tulcea, fiind preluate de către Subprefectul judeţului, domnul Corvin Bangu.

Acţiunea de protest a avut, ca principale motivaţii:

– iniţiativa managementului Companiei Naţionale Poşta Română de eliminare şi diminuare a veniturilor şi a altor drepturi ale lucrătorilor poştali;

– încălcarea, de către conducerea Companiei Naţionale Poşta Română a prevederilor Contractului Colectiv de Muncă 2008/2018, contract care este în vigoare.

Protest-Posta-Romana-02       Liderul Filialei Judeţene Tulcea a Sindicatului Naţional al Lucrătorilor Poştali din România, domnul Romeo Stănescu, a prezentat Subprefectului Corvin Bangu aspecte legate de refuzul conducerii CN Poşta Română de a-şi asuma tentativele repetate de redresare a companiei.

„Am ajuns în situaţia în care conducerea CN Poşta Română vrea să facă o restructurare masivă. La nivelul judeţului Tulcea funcţionează, atât în mediul rural cât şi urban, 24 oficii poştale, parte din acestea urmând să fie desfiinţate. În Municipiul Tulcea se doreşte desfiinţarea a două  din cele trei oficii poştale. În întâlnirile cu cei din boardul companiei, ni se prezintă strategii de dezvoltare care însă nu sunt respectate” a declarat liderul de sindicat. Totodată, domnia-sa a menţionat câteva aspecte referitoare la managementul defectuos al companiei, faptul că nu există niciun dialog cu conducerea Poştei Române precum şi faptul că nu se respectă Contractul Colectiv de Muncă.

Subprefectul judeţului Tulcea, domnul Corvin Bangu, i-a asigurat pe reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România – Filiala Judeţeană Tulcea că va informa forurile superioare în legătură cu acţiunea de protest: „Vom informa Guvernul cu privire la revendicările dumneavoastră, inclusiv în legătură cu această apreciere referitoare la intenţiile pe care le are conducerea companiei. Suntem foarte interesaţi şi vom solicita, în acest sens, Strategia pe care o are CN Poşta Română în Judeţul Tulcea” a subliniat domnia-sa.

Biroul de presă Prefectura Tulcea

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.