Conecteaza-te pe Twitter

Protestul lucrătorilor din metalurgia neferoasă

0 Shares

Pr6

Pr3Sindicaliștii de la Feral și de la Alum Tulcea, susținuți de sindicaliști de la Galați și Constanța au protestat astăzi în centrul civic al Municipiului Tulcea împotriva prețului tot mai mare al energiei electrice, a certificatelor verzi și a taxelor de cogenerare care reduc cu fiecare zi care trece speranța ca oamenii să-și păstreze locurile de muncă. Revendicările sindicaliștilor se referă concret la eliminarea certificatelor verzi și a taxei de cogenerare pentru marii consumatori de energie electrică, reducerea tarifelor reglementate care se adaugă la prețul majorat (pentru a câta oară?!) de la 1 ianuarie 2013.

Pentru marile platforme industriale cu sute sau mii de angajați, cheltuielile cu certificatele verzi și cu taxele de cogenerare au devenit aproape insuportabile iar managerii sunt obligați să disponibilizeze tot mai mulți angajați. “Anul trecut au modificat Legea Energiei electrice fără ca cineva să se gândească la urmări- în loc să se reducă taxele, așa după cum ne-au promis în campania electorală, ele s-au dublat. Acest Guvern trebuie să se trezească pentru că a promis în campania electorale că menține locurile de muncă ! Dacă nu sunt în stare, să plece !”-au declarat protestatarii care au făcut apel la solidaritate și la unitate. Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, și-a exprimat înțelegerea și solidaritatea față de protestatari și le-a promis că duminică, 31 martie a.c., toate problemele ridicate de protestatari vor căpăta răspunsuri sau explicații chiar de la Vicepremierul Liviu Dragnea care se va afla la Tulcea.

(vezi Video News “ Protest la Tulcea” pe Tv Online)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.