Click pentru a te abona

Protest spontan la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Tulcea

349 Shares

*UPDATE: Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” spune că protestul spontan al salariaţilor de la Spitalul Judeţean Tulcea este doar începutul pentru că, deşi s-au primit asigurări că nu vor exista scăderi ale veniturilor, aceste promisiuni nu au acoperire legală. Sindicaliştii cer o întâlnire de urgenţă cu reprezentanţii Guvernului pentru a se găsi soluţii. „Toate calculele noastre se dovedesc acum a fi corecte, ele indicând că în absenţa unei intervenţii energice a Guvernului pentru corectarea situaţiei mai mult de jumătate dintre angajaţii din sănătate vor suferi scăderi ale veniturilor nete salariale comparativ cu ultimele luni ale anului trecut”. 

*s-a deschis Cutia Pandorei*“nu poti trăi cu 1400-1500 de lei/lună dacă ai copii, rate iar prețuri le cresc continuu”*oamenii amenință cu greva

Peste 100 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Tulcea au protestat, miercuri, 6 Februarie a.c. în curtea unității din cauza faptului că noile prevederi legislative au drept rezultat o scădere drastică a veniturilor lunare. „De exemplu, asistentele, infirmierele, bracadierii ar putea avea cu până la 1000 de lei mai puțin iar munca în weekend nu va mai fi plătită”, spun protestatarii.

Oamenii sunt nemultumiti de faptul că, în pofida tuturor promisiunilor conform cărora veniturile în sănătate urmau să crească, în realitate, au scăzut . “Legea salarizării unitare nu face decât să scoată oamenii în stradă”, “nu poți trăi cu 1400-1500 de lei/lună dacă ai copii, rate iar prețurile cresc continuu”, “ei spun că nu umblă la salarii dar sporurile fac parte din venitul nostru, este un drept câștigat (!)” spun oamenii care amenință cu greva.

Managerul SJU Tulcea, dr.Tudor Năstăsescu, i-a asigurat pe angajații unității spitalicești că este alături de ei dar că legea nu permite depășirea plafonului de 30% și că, în teritoriu nu se poate face nimic dacă Guvernul de la București nu va veni cu reglementări legale de urgență în sistemul de sănătate.

În cursul după-amiezii, reprezentanți ai protestatarilor vor prezenta un Memorandum Consiliului Județean Tulcea. De altfel, conducerea CJ Tulcea a anunțat deja că va avea, în cursul zilei de astăzi, o discuție aplicată la Ministerul Sănătății. Vom reveni cu amănunte.

349 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com