Conecteaza-te pe Twitter

Protecţia naturii şi navigaţia, teme ale Conferinţei internaţionale comune DANUBEPARKS STEP 2.0 şi NEWADA duo

0 Shares

„Toţi împreună într-o barcă” este o realitate pentru toți cei care locuiesc de-a lungul Dunării; „toţi împreună într-o barcă” a fost  motto-ul pentru vizita în teren din cea de a doua zi a conferinţei: astfel, au fost vizitate câteva proiecte de reconstrucţie ecologică, creându-se ocazia de a afla informaţii despre diverse proiecte care au fost, sunt şi vor fi realizate împreună de Ariile Protejate (Parcul Naţional Donau-Auen în acest caz) şi administraţiile căilor navigabile (via donau în acest caz) (exemplu Proiectul „Naturversuch Bad Deutsch-Altenburg”).

Untitled-3

O delegaţie a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (A.R.B.D.D.) a participat la Conferinţa Comună Cros-sectorială desfăşurată la Kulturfabrik Hainburg, chiar pe malul Dunării,eveniment ce a reunit reprezentanți ai diferitelor grupuri de interese, pentru a stabili şi iniția noi proiecte de cooperare. Oferind o axă vitală şi o identitate comună, o cale navigabilă internațională şi un refugiu pentru speciile pe cale de dispariție, fluviul Dunărea îndeplinește o largă varietate de funcții. Este o provocare să aduci laolaltă interese diferite, însă cooperarea dintre diferite sectoare poate aduce sinergii comune. De aceea, cooperarea dintre Reţeaua DANUBEPARKS şi Reţeaua NEWADA – administraţiile căilor navigabile de-a lungul fluviului – a ajuns la un nou nivel prin această conferinţă cros-sectorială.
Ariile protejate dunărene joacă un rol esenţial în conservarea şi protejarea patrimoniului natural al Europei. Cu începere din anul 2009, DANUBEPARKS – Reţeaua de Arii Protejate Dunărene, iniţiată de Parcul Naţional Donau-Auen, a reunit eforturile site-urilor partenere din regiunea Dunării, pentru protecţia speciilor, revitalizarea fluviului şi turism în natură.
Cu proiectul NEWADA duo, via donau, Compania Căilor Navigabile din Austria, stabileşte standardele de management integrat şi respectiv management modern al căilor navigabile dunărene încorporând şi problematicile de mediu.
Conferinţa interdisciplinară de două zile privind morfologia şi ecologia fluviului, convocată de echipele de proiect DANUBEPARKS STEP 2.0 şi NEWADA duo a reunit pentru prima dată la masa tratativelor reprezentanţi ai Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), administraţiile căilor navigabile şi ariile protejate dunărene. Programul celor două zile a inclus prelegeri, ateliere de lucru, mese rotunde şi excursii în teren. Scopul evenimentului a fost stabilirea unei noi platforme pentru cooperare internaţională şi interdisciplinară. Au fost identificate şi discutate în detaliu zonele de conflict existente şi potenţiale ale diferitelor grupuri de interese în vederea dezvoltării unor abordări comune.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.