Iohannis Președintele României

Profesori tulceni arestați pentru luare de mită la bacalaureat

0 Shares

Procurorul anume desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpaților: TÂRLOGEANU OVIDIU MARIUS — profesor de matematică, ȚIGĂU DOREL TEODOR — profesor de matematică, COSTACHE MARIANA GABI — profesor de geografie, BACALU CORNELIA — profesor de franceză, SCIOTNIC MARCEL — profesor de matematică, BRUDIU CORNEL — profesor de fizică și CALOTĂ VIOLETA — profesor de biologie pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, complicitate la dare de mită, luare de mită, abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale, infracțiuni săvârșite în legătură cu examenul de bacalaureat 2014, sesiunile iunie — iulie și august — septembrie, desfășurat în municipiul Tulcea.

Profesori-arestati

Din probatoriul administrat în cauză, conform unui comunicat de presă al Parchetului,  până la acest moment al urmăririi penale s-a stabilit că în perioada mai — septembrie 2014, pe parcursul desfășurării celor două sesiuni ale examenului de bacalaureat 2014 cei 7 inculpați, împreună cu alte 20 de cadre didactice ce au calitatea de suspecți în cauză, prin mijloace frauduloase, au supraevaluat lucrările la disciplinele de examen cu scopul promovării de către un număr de aproximativ 45 de candidați.

În acest sens prin intermediul colegilor profesori, examinatorii au primit semne și parole transmise de la și către candidați pe care aceștia le-au inserat în conținutul lucrărilor de concurs în scopul identificării cu ușurință la corectare.

Pentru acordarea notelor de promovare, profesorii corectori au procedat fie la supraevaluarea lucrărilor, fie la contrafacerea scrierii prin adăugarea unor cuvinte punctate în barem, ori prin rezolvarea în integralitate a subiectelor la disciplinele reale, intermediarii pretinzând sau primind pentru sine sau pentru profesorii corectori, în schimb, sume de bani cuprinse între 400 și 800 euro pentru fiecare disciplină.

La data de 28.10.2014 dosarul cauzei a fost trimis la Tribunalul Tulcea cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile față de cei 7 inculpați reținuți.

În cauză cercetările s-au desfășurat cu sprijinul ofițerilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție — Serviciul Județean Anticorupție Tulcea și cu aportul informativ și tehnic al Serviciului Român de Informații.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” se arată în comunicatul Parchetului.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.