Conecteaza-te pe Twitter

Priorități legislative ale PNL pentru noua sesiune parlamentară

0 Shares

Gudu-Vasile„Obiectivul nostru strategic este reclădirea națională pe bază de meritocrație, valoare, profesionalism, muncă, în care inițiativa economică autohtonă va avea un loc central. Acestea sunt obiectivele pe care PNL le propune provenind din realitatea de zi cu zi a românilor. Programul PNL e conectat la realitate şi propune un concept integrat asupra naţiunii, statului, economiei şi societăţii având în centru individul şi libertăţile sale” declară deputatul PNL, Vasile Gudu.

Prioritățile legislative ale  PNL pentru noua sesiune parlamentară sunt legea dării în plată, legea cu privire la reprezentarea de gen în politică, completarea legii privind votul prin corespondență și pentru alegerile prezidențiale, legea prevenției în sănătate, legea holdingului, legea privind reducerea cu 5 pp a contribuțiilor sociale de stat, legea privind creșterea transparenței decizionale.

Prioritati legislative:

*Educația trebuie să urce în ierarhia priorităților naționale. Ținta de 6% din PIB pentru educație trebuie să devină realitate. Nu putem ignora nici faptul că tinerii din familii sărace și din rândurile minorităților riscă să fie privați de educație, să abandoneze studiile sau să pășească în școală cu a doua șansă. Pentru ei, trebuie să extindem programele de tip școală după școală și să motivăm cadrele didactice performante să predea în mediul rural și în comunități defavorizate.

*Introducerea votului prin corespondență pentru diaspora e una dintre realizările importante ale PNL în 2015. Acest sistem alternativ de vot trebuie cunoscut și e bine că Autoritatea Electorală  Permanentă a început deja campania de informare.

*PNL ar fi de acord cu creșterea salariului minim pe economie cu condiția ca aceasta să fie însoțită de o scădere a taxelor pe muncă. Investițiile înseamnă modernizare și noi locuri de muncă pentru români. Suntem o țară cu lipsuri uriașe în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii; școlile și spitalele au condiții greu de imaginat și cu toate acestea, 2015 s-a încheiat cu miliarde de lei necheltuiți. PNL și-a dorit un buget care să împace nevoia de responsabilitate bugetară, mai ales într-un an electoral, cu nevoia de modernizare și dezvoltare. Am susținut acest buget pentru că – sub constrângerea de a menține deficitul bugetar sub 3% – prevede și alocări mai mari pentru sectoare importante precum sănătatea, educația și, mai ales, o creștere a alocărilor pentru investiții de peste 4 miliarde de lei.

*O problemă extrem de serioasă a României: criza demografică. Populația României a scăzut azi la nivelul de acum jumătate de secol, din 1966. Situația demografică este o amenințare pentru sistemul nostru de pensii. PNL consideră că politicile economice și sociale  trebuie să aibă și o dimensiune demografică. Inițiativa PNL, de dublare a alocațiilor pentru copii – unul din pașii necesari dar insuficienți pentru a impulsiona creșterea demografică – se regăsește și ea în bugetul pe 2016 Susținem, în același timp, forme de angajare flexibilă pentru părinții cu copii de până în 3 ani.

*E nevoie și de politici pro-active prin care să sprijinim integrarea familiilor și a copiilor din rândurile minorităților etnice, precum și a românilor care și-ar dori să revină din străinătate. Avem însă așteptări mari de la execuția bugetară.

Reducerea decalajelor care ne separă de vestul Europei este poate cel mai realist obiectiv pe care îl putem avea. Vom ști că am reușit doar atunci când românii nu vor mai fi în situația de a supraviețui de pe o zi la alta, când nevoile zilnice nu vor mai reprezenta o adevărată provocare.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.