Conecteaza-te pe Twitter

Principele Nicolae, nepotul Majestății Sale, Regele Mihai I al României, vizitează Delta Dunării

0 Shares

PrincipeleDupă ce a vizitat comunitățile locale din Moldova, după ce a fost în scoli, în tabere, în campusuri dar și în companii comerciale, Alteța Sa Regală, Principele Nicolae, și-a început zilele acestea vizita în Delta Dunării. Aflat pentru a doua oară în județul Tulcea, Principele Nicolae s-a arătat deosebit de interesat de istoria străveche a Dobrogei, de legendele și de felul în care acest amalgam de neamuri a știut să trăiască în bună înțelegere, cu toleranță și respect pentru obiceiurile și tradițiile fiecărei minorități în parte, veacuri de-a rândul. Principele Nicolae s-a declarat fascinat de frumusețea și ineditul Deltei Dunării.  În cadrul întâlnirii cu autoritățile locale s-au purtat discuții pe teme de interes pentru Alteța Sa Regală referitoare la dezvoltarea turismului ecologic în Delta Dunării, a reconstrucției ecosistemelor afectate în timp de intervenția brutală a unui complex de factori, despre unicitatea Deltei – singurul bun natural al României aflat pe lista UNESCO a Patrimoniului Umanității. Președintele Consiliului județean Tulcea, Teodorescu Horia, i-a prezentat pe scurt Alteței Sale Regale, oportunitățile colaborării cu Banca Mondială sau cu legende ale locului cum ar fi Ivan Patzaichin.

Modest, altruist, educat, interesat de tot ceea ce poate reprezenta un brand pentru România, Principele Nicolae, al treilea pe linia moștenitorilor Coroanei românești, a avut deja câteva joburi de om obișnuit în Marea Britanie. Copilul care făcea cu mâna mulţimilor adunate în Piaţa Universităţii, în primăvara anului 1992, alături de bunicul său, fostul Rege al României Mihai I, are astăzi 28 de ani. Alteța Sa regală s-a născut pe 1 aprilie 1985 la Geneva, confederația Helvetică, este fiul Principesei Elena a României și al Profesorului Dr. Robin Medforth-Mills. Principele Nicolae este vărul Prințului Charles al Marii Britanii și nepotul cel mai mare al Majestății Sale Mihai, Regele României. Descendent al Reginei Victoria și al monarhiilor europene, pe linia maternă, prin intermediul bunicii sale este, deasemenea, descendent al Prințului Ieremia Movilă, fost Domnitor al Moldovei. “Sunt multe idei preconcepute atunci când se vorbește despre țara noastră, în multe cazuri acuzațiile venind de la oameni care nu cunosc deloc România cu realitățile ei” a declarat Principele Nicolae înainte de a pleca spre Delta Dunării.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.