Conecteaza-te pe Twitter

Primăria Tulcea: precizări privind inudațiile din zona de est a orașului

0 Shares

*Sistemul de preluare a apelor pluviale (de ploaie) este subdimensionat și, în ciuda eforturilor noastre de îmbunătățire , la un asemenea nivel de precipitații, nu face față dacă ne exprimăm într-un limbaj colocvial (a se vedea exemplele din toată țara, inclusiv București). Pentru rezolvarea acestei probleme, în baza unui studiu de fezabilitate deja aprobat , în maxim o lună se va scoate la licitație proiectarea și execuția acestui proiect pentru care este deja alocată din bugetul local suma de 5.650.000 lei.

Comunicat din partea Primăriei Tulcea

Legat de problema inundațiilor din 14.06.2016, se impune să facem următoarele precizări: nivelul precipitațiilor înregistrate în zona de est a orașului a fost de 25,9 l /mp iar în zona centrală și de vest, a fost de 58 l/mp.

Sistemul de canalizare al municipiului are 2 componente:

1-CANALIZARE MENAJERĂ, care transportă apa menajeră (de la baie, bucatarie, toaletă,etc).
2.CANALIZARE PLUVIALĂ, care transportă apa pluvială. Aceste componente sunt total separate ca infrastructură și nu au nicio legatură una cu cealaltă.

Untitled-1

Municipiul Tulcea a primit fonduri pentru canalizare menajeră, stație de epurare, stație de tratare apă potabilă și pentru înlocuirea conductelor de apă potabilă.

Sistemul de preluare a apelor pluviale (de ploaie) este subdimensionat și, în ciuda eforturilor noastre de îmbunătățire , la un asemenea nivel de precipitații, nu face față dacă ne exprimăm într-un limbaj colocvial (a se vedea exemplele din toată țara, inclusiv București). Pentru rezolvarea acestei probleme, în baza unui studiu de fezabilitate deja aprobat , în maxim o lună se va scoate la licitație proiectarea și execuția acestui proiect pentru care este deja alocată din bugetul local suma de 5.650.000 lei.

Daca totul merge normal în sensul în care nu intervine ceva cu totul și cu totul neprevăzut, este posibil ca în 90 de zile să înceapă lucrările. Facem precizarea că organismele europene nu finanțează acest gen de proiecte. (Hogea Constantin, primar al Municipiului Tulcea)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.