Iohannis Președintele României

Primar Mahmudia: “Am notificat proprietarii care au intrat abuziv în incinta Mahmudia și și-au lăsat caii să moară de foame. Facem tot ceea ce putem să rezolvăm această problemă”

0 Shares

* sunt trei persoane din Băltenii de jos, comuna Beștepe, care și-au lăsat animalele de izbeliște într-o perioadă extrem de dificilă și mă refer la faptul că totul este înghețat, caii sunt infometați și, în mod firesc, caută hrana în zonele unde sunt acum adăposturile vacilor și oilor proprietarilor legitimi din Mahmudia.

cai-iarna

Mai mulți localnici din Mahmudia au semnalat faptul că sun peste o sută de cai în incinta islazului comunei Mahmudia care riscă să moară de foame. Oamenii fac apel  la înțelegerea proprietarilor acestor cai, oameni care locuiesc în comuna învecinată, Beștepe și îi roagă să aibă grijă de animalele pe care le dețin și care, altfel, riscă să moară de foame.

“ Am mai luat de la gura oilor pe care le am aici dar iarna-i lungă și parcă mai grea decât altă dată. Au făcut și alții ca mine dar nu avem nici noi. Ne este milă de bieții cai și-i rugăm pe stăpânii lor să nu-i lase să moară de foame!”a declarat unul dintre cresc[torii de animale din Mahmudia.

”Localnicii din Mahmudia au peste 100 de vaci, 600 de oi și nu mai mult de 30 de cai în incinta Mahmudia a izlazului comunal. In această incintă au intrat în mod abuziv peste 130-150 de cai de-a lungul timpului. Nu, nu sunt cai salbatici, animalele au proprietari pe care-i cunoaștem, sunt trei persoane din Băltenii de jos, comuna Beștepe, care și-au lăsat animalele de izbeliște într-o perioadă extrem de dificilă (!) și mă refer la faptul că totul este înghețat, caii sunt infometați și, în mod firesc, caută hrana în zonele unde sunt acum adăposturile vacilor și oilor proprietarilor legitimi din Mahmudia. Trebuie să vă spun că i-am notificat pe cei trei proprietari, cred că vom face același lucru și vom notifica și primăria comunei Beștepe pentru a cere tuturor sa rezolve această problemă. Vecinii noștri au islaz comunal iar proprietarii animalelor ar trebui să aibă posibilitatea de a-și duce animalele în zona respectivă a localității de reședință. Consider că este  vorba despre responsabilitate, cred că atâta timp cât dorești ca un animal să-ți aparțină și să te folosești de el, ai datoria de a-i asigura adăpost și hrană pe timp de iarnă. La urma-urmei animalele nu au nicio vină” declară primarul comunei Mahmudia, Ion Șerpescu, cel care încearcă să rezolve această problemă apărută încă din cursul lunii ianuarie a anului în curs.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.