Conecteaza-te pe Twitter

Prezervative contrafăcute în valoare de 6.206.000 lei

0 Shares

Polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu polițiști ai Biroului Poliției Transporturi Constanța Sud și lucrători vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanța Sud Agigea din China 16.910 articole de îmbrăcăminte, 480.000 baterii electrice și 86.400 seturi prezervative, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 3.898.000 lei dacă ar fi fost originale.

În data de 04.05.2015, în intervalul orar 14.00 — 17.00, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu polițiști ai Biroului Poliției Transporturi Constanța Sud și lucrătorii vamali, au efectuat la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanța Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăți comerciale cu sediul în București.

În urma controlului au fost identificate 16.910 articole de îmbrăcăminte (seturi pijama), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.690.000 lei dacă ar fi originale.

În aceeași zi, în intervalul orar 15.00 — 18.00, o altă echipă comună de control a descoperit, într-un alt container sosit în terminalul din Portul Constanța Sud Agigea pe adresa unei societăți comerciale din Constanța, 480.000 de baterii electrice și 86.400 de cutii cu prezervative, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 2.208.000 lei dacă ar fi originale.

Întreaga cantitate de marfă a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor și luarea măsurilor ce se impun.

Polițiștii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăților comerciale în cauză, un cetățean vietnamez, cu vârsta de 40 ani și reședința în București, respectiv un cetățean român de 45 ani, domiciliat în Constanța și un cetățean turc de 51 de ani, dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de ‘punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate’, faptă prevăzută și sancționată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.