Conecteaza-te pe Twitter

Premierul Sorin Grindeanu: Șantierul Naval Tulcea este ceea ce se cheamă o privatizare de succes.

0 Shares

Aflat în vizită de lucru la Tulcea, premierul Grindeanu, echipa guvernamentală care-l însoțește, autoritățile locale au mers la cea mai mare și mai importantă companie din județul Tulcea Șantierul naval Vard Tulcea SA,  componenta a grupului norvegian Vard recunoscut în plan internațional drept unul dintre marii designeri și constructori de nave offshore, specializat în construcția de nave de croazieră, feriboat-uri și nave de transport marfă. Cu sediul în Norvegia, cu peste 10.000 de angajați, Vard operează în zece șantiere navale, două dintre acestea-și desfășoară activitatea la Tulcea și la Brăila.

grindeani-santier2

Vizita delegației guvernamentale a început în sala de conferințe a șantierului naval, acolo unde directorul Tudorel Țopa a efectuat o scurtă prezentare a companiei și a vorbit despre investițiile realizate în ultimii ani.

Profitând de prezența premierului și a delegației guvernamentale, specialiștii de la Vard au prezentat cele mai stringente probleme cu care se confruntă activitatea de construcții nave de mare tonaj și complexitate, au expus opinii și potențiale soluții pe care echipa guvernamentală urmează să le analizeze.

grindeani-santier3

După ce a vizitat șantierul și întreg fluxul tehnologic premierul Grindeanu s-a declarat impresionat de faptul că o companie privată de o asemenea anvergură reușește să fie competitivă pe o piață extrem de complexă.

„Am văzut compania cu cel mai mare impact din punct de vedere economic pentru județul dumneavoastră. Nu pot decât să îi felicit, mai ales că am aflat că vor avea activități intense pentru următorii ani: au comenzi până în 2021. Șantierul Naval din Tulcea este cu adevarat o privatizare reușită. Un management performant, oameni dedicați activității pe care o fac cu profesinalism au ridicat această companie la cote comparabile cu cele internaționale. Încă o dată, felicitări.“ a declarat premierul Grindeanu.

grindeani-santier1

Alături de președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, gazda evenimentelor care au avut loc în ultimele două zile la Tulcea, la întâlnirea cu reprezentanții conducerii Șantierului Naval au participat și ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, senatorul Eugen Teodorovici, deputatul tulcean, Lucian Simion.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Un Raspuns la Premierul Sorin Grindeanu: Șantierul Naval Tulcea este ceea ce se cheamă o privatizare de succes.

  1. SLIT 24 martie 2017 at 22:03

    Cel mai cinstit ins din imagini e colegul în uniforma de muncă roșie.

    Pare că se simte stingher printre costume și nu printre fieroaice =_=

    Mai făceam 2 secții cat a fost nea ministrul (+_+)

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.