Iohannis Președintele României

Premieră româno-chineză: la Tulcea s-a deschis primul Centru de Medicină Tradițională Chineză din România. Primii 200 de pacienți vor primi tratament gratuit.

0 Shares

Centru01

Miercuri, 25 septembrie a.c., s-a inaugurat la Tulcea primul Centru Medical care practică o gamă variată de servicii medicale tradiționale chinezești, așa-numita “medicină alternativă” atât de benefică și non-invazivă pentru foarte multe dintre afecțiunile cu care se confruntă omul modern într-o lume aflată în mișcare continuă.

Încă din 1992 județul Tulcea a stabilit relații de colaborare și de înfrățire cu Provincia Suzhou din China care are peste patru milioane de locuitori și se desfășoară pe o suprafață de cca.1700 de kmp. Orașul Suzhou este cunoscut ca fiind leagănul Culturii Wu.

Centru03Centrul medical de la Tulcea a fost realizat în urma adoptării unui Protocol de Cooperare în domeniul medical semnat în urmă cu un an de Consiliul Județean Tulcea și Medical Center, din partea română și Spitalul de Medicină Tradițională  Suzhou, din partea statului chinez. La ceremonia de inugurare au participat Ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, doamna HUO Yuzhen, Consulul general, dl. SU Yanwen, prof.dr. ZHANG Yin, prof.dr LI Xueji, dr. ZHANG Yihui, dr. YAO Yueming, autorități locale și județene, profesioniști în domeniu. Centrul medical C&T va funcționa într-o clădire nouă, modernă de pe strada Mahmudiei din municipiu, construită după modelul Spitalului Suzhou și echipată corespunzător, cu mai multe cabinete de acupunctură, presopunctură și masaj, terapie MOXA, TUINA și kinetoterapie. Echipa medicală a urmat deja de un program complet de pregătire în domeniu la Suzhou și primii două sute de pacienti vor fi beneficiarii serviciilor gratuite de medicină alternativă pentru diferite afecțiuni. Ambasadorul Republicii Chineze în România și-a exprimat speranța ca evenimentul de la Tulcea să fie cel care deschide  calea unor experiențe similare și în alte orașe ale României iar Președintele Consiliului Județean, Teodorescu Horia a subliniat potențialul uriaș de dezvoltare pe mai multe paliere, posibil, ca urmare a înfrățirii dintre județul Tulcea, România și Provincia Suzhou, China. Primele discuții s-au purtat pentru câteva proiecte de dezvoltare a unor loturi experimentale ce vizează introducerea tehnologiei chineze de cultivare a peste două sute de specii de plante medicinale necesare în industria farmaceutică, produsele urmând a fi exportate și în Uniunea Europeană.

Inaugurarea Centrului Medical C&T marchează și începutul unei Campanii Umanitare susținute de medicii români și chinezi în beneficiul sănătății tulcenilor ce urmează a se desfășura pe parcursul a două luni.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Un Raspuns la Premieră româno-chineză: la Tulcea s-a deschis primul Centru de Medicină Tradițională Chineză din România. Primii 200 de pacienți vor primi tratament gratuit.

  1. violeta ilie 26 septembrie 2013 at 8:38

    In sfarsit , o veste buna si pe la noi ! Bravo ! Sa -i ajute Dum nezeu sa reuseasca sa faca ceea ce si-au propus si sa avem , peste un timp , tulceni sanatosi si fericiti !!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.