Iohannis Președintele României

PREMIERĂ Cenușăreasa

Teatrul ”Jean Bart” Tulcea vă invită la PREMIERA spectacolului Cenușăreasa ce va avea loc în data de 24 februarie, ora 18.00.

0 Shares

„Cenuşăreasa” este un proiect-coproducţie a Teatrului „Jean Bart” Tulcea şi Compania de Teatru Synchret Iaşi, un  spectacol cu păpuşi şi actori, un spectacol care doreşte să acopere un segment cât mai larg de spectatori, deşi este conceput pentru publicul tânăr şi foarte tânăr. Jocul viu, jocul păpuşilor animate, combinate cu jocul culorilor şi al luminilor, doresc să aducă publicului atmosfera de basm, însă dezvoltată într-o altă cheie decât în spectacolul clasic pentru copii: pe scena tulceană totul se întâmplă acum, actorii „respiră” în acelaşi timp cu păpuşile.

Nu am reinventat povestea fraţilor Grimm, dar am încercat să remodelăm multe dintre personaje, pe altele le-am inventat (după modelul cineanimaţiei disneyene), astfel încât povestea să păstreze treaz interesul celor din sală, prin poezie, comic savuros şi o continuă motamorfoză a spaţiului scenic.

Este a doua întâlnire a mea ca regizor cu teatrul din Tulcea, după „Ivan Turbincă”, reîntâlnire pe care mi-o doresc cel puţin la fel de fructuoasă din punct de vedere artistic, spectacolul fiind deja înscris pe agenda a două festivaluri naţionale de profil în anul 2013.

În „Cenuşăreasa” au fost distribuiţi 4 studenţi, masteranzi de la Facultatea de Teatru din Iaşi (secţia Teatru de Animaţie), invitaţi de gazdele tulcene în regim de colaborare. Interesul studenţilor pentru a lucra la acest proiect a fost cu atât mai mare cu cât „Cenuşăreasa” va reprezenta şi spectacolul lor de disertaţie şi de încheiere a studiilor masterale.

 

Ciprian HUȚANU

Din distribuție fac parte:

Alina TUDURI

Lucian VALACU

Biatrice COZMOLICI

Geurge GRĂDINARIU

Regia și ilustrația muzicală: Ciprian HUȚANU

Scenografia: Gavril SIRITEANU

Costume: Jeni STĂNILĂ

Sursă: http://www.artl.ro/cenusareasa/

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.