Conecteaza-te pe Twitter

Pescarii din Sarichioi și din Jurilovca în pragul revoltei

0 Shares

Pescarii din Sarichioi și din Jurilovca sunt nemulțumiți de faptul ca li s-a interzis (pentru al treilea an consecutiv) pescuitul la scrumbie până la sfârșitul lunii mai în timp ce pescariii din alte zone nu au aceste restricții.

Sarichioi-02„Se declară zonă de refacere biologică/zone de protecţie pentru resursele acvatice vii zonă marină cuprinsă între Periteaşca – Insula Sacalin, din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, începând cu data intrarii în vigoare a prezentului Ordin pâna la data de 31 mai 2013”- spune Ordinul de Prohibiție publicat în urmă cu câteva zile. In fapt, Ministerul Mediului a luat măsuri suplimentare pentru a evita posibilitatea ca odată cu scrumbia să nu cumva să se pescuiască și sturioni. Oamenii sunt revoltați și vor să li se facă dreptate. Ei spun modul în care a fost conceput Ordinul de prohibiție este greșit, că nu au fost consultaţi, că sunt atâtea metode de control pentru a fi sancționați dacă pescuiesc altceva decât scrumbie și că nu este posibil să li se interzică pescuitul scrumbiei în această perioadă pentru că în felul acesta rămân chiar fără nici un venit. În demersul lor pescarii sunt susținuți de primarii celor două comune de pe malul Lacului Razim, Vitali Fenoghen și Ion Eugen și de autoritățile județene care au facut toate diligențele pentru ca  Ministerul Mediului să revină asupra acestei hotărâri. În caz contrar pescarii amenință cu proteste în perioada imediat următoare.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.